Международният валутен фонд (МВФ) ще публикува на 25 януари, с

...
Международният валутен фонд (МВФ) ще публикува на 25 януари, с
Коментари Харесай

МВФ отлага заради актуализация новите си икономически прогнози

Международният валутен фонд (МВФ) ще разгласява на 25 януари, с една седмица по-късно, новите си стопански прогнози, с цел да могат екипите му да включат в тях най-новото развиване към пандемията от COVID-19, заяви представителят на институцията Джери Райс, представен от Ройтерс. 

Очаква се МВФ още веднъж да преразгледа към намаляване оценката си за международната стопанска система. По-рано Райс беше показал 19 януари като дата за обявяване на международните стопански прогнози на фонда. 

Управляващата директорка на МВФ Кристалина Георгиева уточни предишния месец на онлайн форума " Ройтерс Некст " ( " Reuters Next " ), че през януари институцията евентуално ще намали в допълнение прогнозите си за световния стопански напредък, отчитайки появяването на новия вид на коронавируса  " Омикрон ". 

През октомври фондът предвижда международен напредък от 5,9 на 100 през 2021 г. и 4,9 на 100 през тази година, само че посочи неяснотите, пораждани от новите разновидности на ковид. Смята се, че COVID-19 е предизвикал гибелта на близо 5,8 милиона души по света през последните две години.

Икономистите чакат МВФ да преразгледа към спад прогнозата си за Съединени американски щати, най-голямата международна стопанска система, поради бързото разпространяване на мощно заразния вид " Омикрон ", както и заради неуспеха на Конгреса да одобри проекта на президента Джо Байдън за 1,2 трилиона $ за обществени разноски и в поддръжка на климата. 

През октомври фондът поправя надолу с цялостен един процентен пункт до 6 на 100 упованията си за повишаването на американския БВП през 2021 година, базирайки се на нарушените вериги за доставки и дефицита на работна мощ. За 2022 г. прогнозата бе за напредък от 5,2 на 100.
Оттогава пандемията още веднъж се ускори, а различията в Конгреса се задълбочиха. 

Броят на новозаразените в Съединени американски щати е рекордно висок, близо 1 милион души в понеделник, по данни на Ройтерс. Средният дневен брой на позитивните проби е 486 000 за предходната седмица, което е повече спрямо всяка друга страна. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР