Международният валутен фонд (МВФ) обяви днес, че ще продължи преговорите

...
Международният валутен фонд (МВФ) обяви днес, че ще продължи преговорите
Коментари Харесай

МВФ ще продължи преговорите с Украйна за нов заем през идните седмици

Международният валутен фонд (МВФ) разгласи през днешния ден, че ще продължи договарянията с Украйна за нова стратегия в поддръжка на страната през идните седмици след постигнатия забележителен прогрес в полемиките с Киев, съобщи Ройтерс.

Мисия на Фонда бе в Украйна в продължение на седмица като част от договарянията с Киев за изработването на нова стратегия, която да размени настоящето стендбай съглашение, чийто период изтича през януари, посочи Ройтерс. Украйна желае да реализира съглашение с МВФ за заем от 5 до 6 милиарда $ през идващите три години в поддръжка на стопанска система и като сигнал към вложителите, че новото държавно управление на президента Володимир Зеленски се ангажира с промени, отбелязва Ройтерс. "Дискусиите ще продължат през идните седмици ", разгласи МВФ.

От през днешния ден Кристалина Георгиева встъпва в служба като шеф на МВФ

Мисията на Фонда напуща Украйна без съглашение за нова стратегия за подкрепяне, заяви през днешния ден украинското издание "Новое время ", базирайки се на свои източници. За Фонда главните въпроси бяха независимостта на Националната банка на Украйна и въздействието на олигарха Игор Коломойски. По думите на един от източниците "какъвто и да е компромис с някогашните притежатели на Приванбанк (а един от тях е Коломойски) е недопустим ", осведоми Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.

Мисията е била разочарована, съгласно "Новое время " и от поземлената промяна, която съгласно МВФ е по-лоша и от мораториум върху продажбите на земя. Представителите на Фонда са изразили отчаяние, че до пазара на земя не са позволени чужденци.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР