Международният съюз по биатлон (IBU) обяви, че настоящият сезон в

...
Международният съюз по биатлон (IBU) обяви, че настоящият сезон в
Коментари Харесай

Стартовете за СК по биатлон в Холменколен са отменени

Международният съюз по биатлон (IBU) разгласи, че актуалният сезон в Световната купа няма да приключи в Холменколен (Норвегия) както бе планувано автентично, поради нови ограничавания наложени в скандинавската страна около пандемията от COVID-19.

Стартовете в Холменколен трябваше да се проведат сред 18 и 21 март, само че те ще бъдат преместени в различен зимен център, който ще бъде разгласен на по-късен стадий.

IBU Statement on Norwegian Government announcement concerning new Covid-19 restrictions and Finals 2021:
— IBU (@biathlonworld)
„ Бяхме в доста непосредствен контакт в локалния учредителен комитет и националната федерация през последните дни и седмици, с цел да следим деликатно обстановката с пандемията и несъмнено всевъзможни ограничавания, наложени от държавното управление. Разочарование сме, че за втора поредна година нашите спортисти няма да могат да се състезават в Холменколен, само че изцяло разбираме решението на локалните управляващи. През целия сезон, IBU създаваше аварийни сюжети при положение, че някоя от Световните купи не може да се организира поради обстановката с COVID-19. Сега ще проучим деликатно всички благоприятни условия и ще обявим новия хазаин на финалния кръг за Световната купа навреме “, обявиха от IBU в своя Twitter профил.

Кръгът в Холменколен трябваше да одобри стартове в дисциплините спринт, гонене и всеобщ старт при мъжете и дамите, както обичайно се случва във финалите на Световната купа. Сред евентуалните заместници на Холменколен са зимните центрове в Йостерсунд (Швеция) и Руполдинг (Германия), които през този сезон не одобриха кръгове за Световната купа точно поради пандемията.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР