Международният съд изслуша своя дял от нашумели дела. Но малцина

...
Международният съд изслуша своя дял от нашумели дела. Но малцина
Коментари Харесай

Какво означава за света емблематичното дело на Международния съд за геноцид срещу Израел

Международният съд изслуша своя дял от нашумели каузи. Но малко на брой са били следени от близко или толкоз политически избухливи, както делото на Южна Африка, в което се твърди, че Израел е направил геноцид против палестинците във войната в Газа.

Окончателно решение по претенциите на Южна Африка - което Израел има гневно отречено като „ надълбоко накриво “ — евентуално ще отнеме години. Но през идващите дни се чака 17-те съдии от съда да вземат първото си решение по делото: дали да почете настояването на Южна Африка за набор от незабавни ограничения, предопределени да обуздаят нападението на Израел против Газа.

Дори. преди съдиите да издадат своето решение обаче, фактът, че една подкрепяна от Запада народна власт е упрекната в съда в най-високото интернационално закононарушение, провокира талази по целия свят. За Израел и неговите съдружници казусът е безпочвен и отвращение. Но за палестинците и техните поддръжници, изключително в Глобалния Юг, казусът е тестване за надеждността на една международн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР