Международният наказателен съд започна разглеждането на дело срещу Израел по

...
Международният наказателен съд започна разглеждането на дело срещу Израел по
Коментари Харесай

Започва дело срещу Израел по обвинение в геноцид в Международния наказателен съд

Международният углавен съд стартира разглеждането на дело против Израел по обвиняване в геноцид. Процесът е заведен след иск на Южна Африка, която от години застава зад палестинската идея, предава Българска национална телевизия.

Днес и на следващия ден в Хага ще бъдат изслушани представители на двете страни. Според Южна Африка, Израел не съблюдава отговорностите си по Конвенцията против геноцида от 1948 година Позицията на Претория е, че Тел Авив систематично избива популацията на линията Газа.

Израел дефинира обвиняванията като неуместна клюка и добави, че Южна Африка дава политическо и правно прикритие за режима на " Хамас ". В навечерието на делото, израелският министър председател Бенямин Нетаняху съобщи, че неговата войска не се бори против цивилното палестинско население, а против терористите от " Хамас ".

Преди дни американският държавен секретар Антъни Блинкен не скри рецензиите си към Тел Авив за огромния брой цивилни жертви в Газа, само че отхвърли обвиняванията в геноцид. Броят на убитите палестинци от началото на войната е над 23 000.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР