Международният колоездачен съюз (UCI) съобщи във вторник, че колоездачът на

...
Международният колоездачен съюз (UCI) съобщи във вторник, че колоездачът на
Коментари Харесай

Съотборник на Контадор беше хванат с еритропоетин дни преди "Тур дьо Франс"

Международният колоездачен съюз (UCI) заяви във вторник, че колоездачът на " Трек-Сегафредо " Андре Кардосо е със спрени спортни права. Португалецът е дал позитивна проба за еритропоетин (ЕПО) при извънсъстезателен тест на 18 юни.

Колоездачът има право да изиска отваряне на Б-пробата съгласно антидопинговите правила на UCI, само че наказването го вади от присъединяване в " Тур дьо Франс ".

Португалецът, който е на 32 години, беше деклариран в окончателния лист на " Трек-Сегафредо " за най-престижното колоездачно съревнование, което стартира в събота в Дюселдорф. Той трябваше да е един от основните помощници на Алберто Контадор в планинските стадии.

" Допинг контролът беше осъществен от Колоездачната антидопингова фондация (CADF) - самостоятелният орган, акредитиран от UCI да дава отговор за определянето и използването на тактика в битката с допинга ", оповестиха от колоездачния съюз. И допълниха, че няма да разясняват повече случая до приключването му.

Това е втори сходен случай преди огромна обиколка през този сезон. Ден преди старта на " Джиро д’Италия ", Стефано Пираци и Никола Руфони от " Бардиани " бяха спрени от присъединяване. Те дадоха позитивни проби за хормон на растежа. По-късно тимът уволни и двамата колоездачи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР