Международният кинофестивал Берлинале бе открит с премиера на филма "Петер

...
Международният кинофестивал Берлинале бе открит с премиера на филма "Петер
Коментари Харесай

Бляскаво откриване на кинофестивала Берлинале

Международният кинофестивал Берлинале бе открит с премиера на кино лентата "Петер декор Кант " на френския режисьор Франсоа Озон, съобщи Ройтерс.

Филмът с присъединяване на Денис Меноше, Изабел Аджани и Хана Шигула споделя историята на режисьор, в чиято връзка с безпаричен млад артист господства възприятието за благосъстоятелност.



В по-широк проект филмът преглежда тематиката за властта, която имат режисьорите върху актьорите - въпрос, който отеква мощно в ерата на придвижването "Аз също ".

На премиерата на продукцията Озон съобщи, че желае да показа тези тематики и да повдигне тези въпроси пред режисьорите и аудиенцията четири години, откакто "Аз също " раздруса филмовата промишленост.

"Това е нещо универсално, всички тези въпроси за контрола и операцията и за връзките, в които има доминация ", съобщи Озон.



"Като режисьор аз също съм длъжен да си задам същите тези въпроси, тъй като ние, режисьорите, сме в позицията на силата ", добави той.

"Петер декор Кант " е римейк на немския филм от 1972 година "Горчивите сълзи на Петра декор Кант ".

Озон описа, че точно по време на пандемията му е хрумнало за направи този римейк. Филмът е сниман най-вече в един апартамент, което е било елементарно за реализиране по време на локдауните и ограниченията за обществена отдалеченост, които са били в действие в интервала на фотосите.

Лентата на Озон се бори и за огромната премия на фестивала, която ще бъде връчена на 16 февруари.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР