Международният кънки съюз (ИСУ) присъди на Русия третото място в

...
Международният кънки съюз (ИСУ) присъди на Русия третото място в
Коментари Харесай

След наказанието на Камила Валиева - отнеха отборната титла на Русия от Пекин 2022

Международният кънки съюз (ИСУ) присъди на Русия третото място в отборния шампионат по фигурно пързаляне от Олимпийските игри в Пекин 2022 след четиригодишното наказване за допинг на Камила Валиева, оповестяват от централата.

По решение на ИСУ на рускинята бяха отнети 20 точки, които тя взе след победи в късата и във волната стратегия и по този начин Русия се смъква с две позиции в крайното нареждане, до момента в който отпред излиза съставът на Съединени американски щати с 65 пункта, следван от този на Япония с 63.

Вчера Спортният трибунал (КАС) наложи наказване от 4 години на съветската фигуристка Камила Валиева за нарушение на антидопинговите правила след приложимост на неразрешеното лекарство " триметазидин ", като глобата влиза в действие от 25 декември 2021 година, а резултатите ѝ след тази дата са анулирани.

Международният съюз по кънки приветства това решение и даде обещание да " продължи напъните си в поддръжка на честната конкуренция и благосъстоянието на спортистите "

" ИСУ приветства решението на КАС и остава зает с позицията си, че отбраната на чистите спортисти и битката с допинга са с най-голям приоритет и ще продължи напъните си в поддръжка на честната конкуренция и благосъстоянието на спортистите ", се споделя в изказване на федерацията.



В същото време от Руския олимпийски комитет (РОК) оповестиха, че ще апелират решението за преразпределяне на медалите в отборния шампионат по фигурно пързаляне на Олимпиадата в Пекин, оповестиха от организацията.

" Руският олимпийски комитет несъмнено ще апелира пред КАС решението на ИСУ за преразпределяне на крайните места в отборния шампионат по фигурно пързаляне на Олимпийските игри през 2022 година в Пекин. Нашите адвокати към този момент започнаха да приготвят нужните документи за подаване на тъжба.

Ние изхождаме от обстоятелството, че в сходство с актуалните правила на ИСУ, последствията от решение за наказания против обособен състезател, в тази ситуация Камила Валиева, не могат да бъдат основа за преразглеждане на резултатите от екипен шампионат. Нашата правната позиция се основава, наред с други неща, на съществуващи прецеденти в практиката на КАС ", се отбелязва в известието на централата.

Междувременно, след наказването на Камила Валиева от Международния кънки съюз ѝ лишиха и купата от европейското състезание по фигурно пързаляне през 2022-а година. Така, златният орден ще бъде присъден на друга рускиня - Анна Щербакова, среброто ще отиде при друга представителка на Сборная Александра Трусова, а бронзовото отличие ще бъде за белгийката Луна Хендрикс.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР