Международният филмов фестивал в Бургас ще се проведе от 15

...
Международният филмов фестивал в Бургас ще се проведе от 15
Коментари Харесай

Селекция на Тео Ушев за Международния филмов фестивал в Бургас

Международният кино фестивал в Бургас ще се организира от 15 до 21 юли, оповестиха от пресслужбата на Общината. Той ще бъде открит с премиерната за България прожекция на кино лентата на датския режисьор Мартин Скобер- " Копенхаген не съществува ". Сценарият е дело на номинирания за " Оскар " Ескил Фогт ( " Най-лошият човек на света ", 2021 г.). В основните функции са датската актриса Анджела Бундалович, Джонас Холст Шмидт, Златко Бурич, Вилмер Трир Брьогер.

Прожекцията на филмав Бургас ще е първа среща с българската аудитория.

Oсмото издание на Международния кино фестивал Бургас (International Film Festival Burgas) ще показа в програмата си специфична селекция на режисьора Теодор Ушев. Първият българин с номинация Оскар е подбрал осем късометражни анимационни филми,създадени през последните две години. Всички те са отличени с награди от разнообразни влиятелни фестивали, както и с номинации за " Оскар ".

Елица Матеева ще води и майсторски клас за кинокритика, предопределен за младежи от 9 до 12 клас.

За първи път пред българската аудитория в границите на фестивала ще бъде показан и дебютът на австрийския режисьор Давид Вагнер - " Айсмайер ", основан по действителна история и награден от фестивала във Венеция през 2022 година

Други премиерни за България заглавия в конкурсната стратегия са дебютът на Дархан Тулегенов " Братя " от Казахстан и португалският " Първа възраст " с режисьор Алешандро Давид.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР