Международният фестивал на младите в изкуството Виа Понтика“ започва днес

...
Международният фестивал на младите в изкуството Виа Понтика“ започва днес
Коментари Харесай

В Балчик започва фестивалът на младите в изкуството „Виа Понтика“

Международният фестивал на младите в изкуството „ Виа Понтика “ стартира през днешния ден в Балчик.

В продължение на осем дни жителите и гостите на Белия град ще имат опцията да участват на изложения, театрални и музикални спектакли, прожекции на студентско кино и други културни събития.

Фестивалът се провежда от Сдружение „ Виа Понтика -2010 “ с ръководител Красимир Ранков и с финансовото подпомагане на община Балчик.

Културният център „ Мелницата “, държавният културен институт „ Двореца “, художествената изложба и читалище „ Паисий Хилендарски “ ще приютят фестивалните събития. В тазгодишното издание на „ Виа Понтика “ ще се включат студенти от Националния университет по изкуствата в Букурещ, от Националната художествена академия в София и от Националната музикална академия „ Проф. Панчо Владигеров “. 

Три от фестивалните дни ще завършат с прожекции на късометражно студентско кино. За първи път в границите на студентския конгрес ще участва и графити изкуство на актьора Александър Ангелов – Caster.

Четиринадесетото издание на „ Виа Понтика “ ще бъде закрито на 15 септември с фолклорен театър на професионалния фолклорен отбор „ Добруджа “.

Входът на всички събития е свободен, само че ще бъде стеснен до запълване на 50% от потенциала на проведените седящи места или не повече от един човек на 8 кв. м в галерии и музеи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР