Международният ден на даряването на книги или International Book Giving

...
Международният ден на даряването на книги или International Book Giving
Коментари Харесай

Международен ден на даряването на книги

Международният ден на даряването на книги или International Book Giving Day, се празнува за пръв път през 2012 година. Към момента 44 страни поддържат самодейността, измежду които Франция, Индия, Бразилия, Дания, Германия, Египет, Канада, Мексико, Унгария и България.

В България Международният ден на книгодаряването () се отбелязва за пети следващ път. 

Асоциация „ Българска книга “ отбелязва Международния ден на даряването на книги 14 февруари с апел към фирмите и частните лица да дарят книги. Кампанията под наслов „ Дари книга, подари обич “ е още един мотив да подарим книга на институциите, които се грижат за духовното ни израстване и обучение, съхраняват книгата като полезност и озаряват със познания, а точно – учебни заведения, библиотеки, читалища.

Асоциация „ Българска книга “ се причислява към концепцията на издателска къща „ Кибеа “, която първа поде самодейността за българско присъединяване в международния празник. Традиционно благотворителната акция ще продължи през целия февруари и събраните книги ще бъдат изпратени в библиотеки и читалища – там, където книгата е на респект. Приемат се книги за читатели от всички възрасти в добър търговски тип, издадени не по-рано от 2016 година.

Пунктовете за приемане на книги в София са:

Книжарница „ Кибеа “ – ул. „ Хан Крум “ № 15

Книжарница „ Рибка “ – ул. „ 6-и септември “ № 37

Асоциация „ Българска книга ” се обръща към бизнеса и всички хора, които имат вяра в силата на книгата, с зов да купят книги и да ги дарят на своите обичани учебни заведения, библиотеки, читалища. Даряването на книга е акт на корпоративна обществена отговорност, само че освен. 

Включвайки се в Акция „ Книгодаряване ”, фирмите се трансформират и в посланици на четенето, акцентират значимостта на книгите и четенето като част от формалното и неофициално обучение, споделят любовта си към книгите.

Акция „ Книгодаряване ” на Асоциация „ Българска книга ” е естествено продължение на акцията „ Купи 1 книга ”, която започва през април 2019 година за да подкрепи книгата във време на пандемия, да я запази като полезност и да подсигурява нейното бъдеще.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР