Международният дефицит на САЩ при търговията със стоки нарасна през

...
Международният дефицит на САЩ при търговията със стоки нарасна през
Коментари Харесай

Рекорден дефицит на САЩ при търговията със стоки през март



Международният недостиг на Съединени американски щати при търговията със артикули набъбна през март за трети следващ месец, достигайки рекордно равнище от над 90 милиарда $, само че това продължаващо разширение на отрицателния баланс се дължи значително на обстоятелството, че американската стопанска система се възобновяване от коронавирусната рецесия по-бързо, в сравнение с останалите значими търговски сътрудници.

Дефицитът при търговията със артикули се увеличи през март с 4% до 90,6 милиарда $, като това е най-големия отрицателен търговски баланс в историята, демонстрират данни на Департамента по търговия на Съединени американски щати.

Износът на американски артикули набъбна през март с 8,7% до 142 милиарда $, само че в това време вносът на артикули в Съединени американски щати се усили с 6,8% до 232,6 милиарда $.

Рекордният недостиг евентуално ще се отрази отрицателно на данните за растежа на Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати през третото тримесечие. Редица икономисти и анализатори обаче чакат, че стоковият недостиг ще стартира да се свива до края на 2021 година и през 2022г., защото слагането под надзор на коронавирусната пандемия в Съединените щати ще докара до стесняване на разноските на американските консуматори за вносни артикули, свързани с Covid рецесията, а задграничните консуматори ще стартират да купуват повече американски експортни артикули, откакто техните стопански системи също стартират да се възвръщат.

Данните за рекордния търговски недостиг са единствено ден, преди в четвъртък да бъде показана експресната оценка за Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати през първото тримесечие на годината. Осредните прогнози варират сред напредък на Брутният вътрешен продукт с 6,1% и с 6,5% на годишна база, откакто американската стопанска система се разшири с 4,3% през последното тримесечие на 2020 година Това би било второто най-солидно повишаване на Брутният вътрешен продукт от третото тримесечие на 2003 година насам.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР