Международният автомобилен салон София 2017 ще бъде най-голямото и мащабно

...
Международният автомобилен салон София 2017 ще бъде най-голямото и мащабно
Коментари Харесай

Рекорди на Автосалон София 2017: 300 автомобила и 40 000 кс

Международният авто салон София 2017 ще бъде най-голямото и огромно ревю в 25-годишната история на родното експо. 65 фирми-изложители с над 300 експоната чакат посетителите от 14 до 22 октомври в Интер Експо Център. Над 14 000 кв.м. е изложбената повърхност, което е два пъти повече от ревюто през 2011 година – " не тъй като толкоз успяхме да напълним, за тъй като толкоз имаше за пълнене ", акцентира ръководителят на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представител в България Александър Миланов. По думите му Автомобилният салон в София е най-голямото ревю на територията на Международния изложбен център и на практика демонстрира неговият повсеместен мащаб.
Престижният автосалон се провежда от ААП за 23-и път и за поредна година е включен в календара на OICA (Международната организация на автомобилните производители).



В шестте зали на " Интер Експо и Конгресен Център " посетителите ще могат да видят и допрян над 70 софтуерни новости и автомобилни министър председатели. Впечатляващ е и броят на колите с различно задвижване – хибридни, plug-in и напълно електрически – общо 28. Рекорд има и при колите за тест драйв - 83 автомобила и мотоциклета, както и при огромната премия – чисто нов автомобил – която късметлията ще може да избира сред 12 страхотни коли. Общата стойност на колите, които ще бъдат изложени в Интер Експо Център, е 12 млн. лв., а мощта им надвишава 40 000 кс.

Според статистиката България е измежду отличниците в Европа по продажби на нови коли през първите 8 месеца на 2017. Ръстът е съвсем 18% и вероятностите до края на годината са доста положителни. Увеличава се броят на закупените хибриди и електрически автомобили. " У нас има към 500 регистрирани електрически коли, като дружно с хибридните, броя нараства до към 2000 ", заяви Храбрин Иванчев – член на УС на ААП. Расте и броят на зарядните станции – до момента в който преди няколко години бяха 2-3, в този момент са над 100, като огромна част от тях са безвъзмездни, добави Иванчев. По думите му цената на електрическите коли ще продължи да пада и до 4-5 години возилата с различно задвижване ще са половината от създаваните нови коли.



За да форсира обновяването на автопарка и навлизането на коли с различно задвижване, Асоциацията на автомобилните производители е предложила да има държавна дотация при покупката на електромобил от 5000 евро и 2500 евро за хибрид, заяви изпълнителният шеф на ААП Татяна Груева. Други ограничения, които асоциацията предлага, са свързани с освобождение от Данък добавена стойност при покупка на коли с различно задвижване, въвеждането на правилото " замърсителят заплаща " и смяна в данъчната политика за нови коли, повишение успеваемостта на годишните механически прегледи и регламентиране на сервизната активност. Средната възраст на транспортните средства у нас към момента е над 18 години. По данни на Министерство на вътрешните работи по-малко от 5% от автопарка в страната са коли до 5-годишна възраст, а над 69% са колите, създадени преди повече от 15 години.

Автомобилният салон София 2017 ще отвори порти от 14-ти до 22-ри октомври в Интер Експо Център. Работното време на автосалона ще бъде сред 10.00 и 20.00 часа. Ще бъдат показани повече от 44 международни марки (36 автомобилни и 8 мотоциклетни).

Автомобили: ALFA ROMEO, AUDI, BMW, CITROEN, DACIA, DS, FIAT, FORD, GREAT WALL, HAVAL, HONDA, HYUNDAI, INFINITI, JAGUAR, JEEP, KIA, LADA, LAND ROVER, LEXUS, MAZDA, MASERATI, MERCEDES-BENZ, MINI, MITSUBISHI, NISSAN, OPEL, PEUGEOT, RANGE ROVER, RENAULT, SSANG YONG, SKODA, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA, VOLVO , VOLKSWAGEN . Мотоциклети: BMW, HONDA, HARLEY-DAVIDSON, KYMCO, MV AGUSTA, PEUGEOT, SUZUKI, TRIUMPH.

Запазено място в ревюто имат и производителите и търговците на гаражно съоръжение, аварийни елементи, гуми, масла, аксесоари, охранителни системи, аудио системи, а по този начин също лизингови компании, банки, застрахователи и други.

Посетителите ще могат да употребяват паркинга под бул. “Цариградско шосе” при новооткритата едноименна метростанция. Капацитетът е 1300 места. Входът е в посока на придвижването от Пловдив към София в локалното платно пред " Интер Експо и Конгресен Център ".
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР