Международния съюз по биатлон (IBU) обяви важна промяна, свързана със

...
Международния съюз по биатлон (IBU) обяви важна промяна, свързана със
Коментари Харесай

Световните първенства по биатлон вече няма да важат за Световната купа

Международния съюз по биатлон (IBU) разгласи значима смяна, обвързвана със Световните шампионати, които към този момент няма да важат за крайното класиране за Световната купа.

Решението е било взето по време на срещата на управлението на централата, извършена по-рано през днешния ден в Залцбург, Австрия.

Желанието на IBU е занапред нататък Световните шампионати по биатлон да се трансфорат в изцяло настрана съревнование, което няма да носи точки в борбата за Кристалния глобус.

Домакин на идващия планетарен шампионат ще бъде немския зимен център Оберхоф. Първенството ще се организира в интервала 8-19 февруари 2023 година.

Освен това другата значима смяна, обвързвана с точкуването, за Световната купа е, че от идващия сезон всички резултати ще важат за генералното класиране. До този миг двата най-слаби резултата на биатлонистите не се зачитаха в борбата за Кристалния глобус.

Не на последно място генералният секретар на IBU Никлас Карлсон е оповестил по време на срещата, че ще напусне поста си през септември. Неговият заместител ще бъде определен по време на постоянния конгрес на централата (15-18 септември), който още веднъж би трябвало да се организира в Залцбург.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР