Международната рейтингова агенция Мудис потвърди, че Русия е изпаднала в

...
Международната рейтингова агенция Мудис потвърди, че Русия е изпаднала в
Коментари Харесай

"Мудис" потвърди фалита на Русия по външния дълг

Международната рейтингова организация " Мудис " удостовери, че Русия е изпаднала в механически банкрут по външния си дълг, след пропуснатото заплащане на ваучър по съветските еврооблигации.

" На 27 юни притежателите на съветски държавен дълг не получиха купонни заплащания по две еврооблигации от 100 милиона $ до приключването на 30-дневния гратисен интервал, което считаме за събитие по несъблюдение съгласно нашата формулировка ", се споделя в изказване на организацията.

Това е първият банкрут на Русия по външния й дълг от времената на болшевишката гражданска война.

Kpeмъл разгласи, че имa пapи дa извъpшвa плaщaниятa cи и упрекна Запада, че довеждa cтpaнaтa дo изĸycтвeн фaлит. През май Москва издължи предсрочно и в долари купони по двете еврооблигации, с цел да избегне приключването на лиценза от американските управляващи, позволяваща транзакции по съветския външен дълг. Посредникът Euroclear обаче не разпредели всички заплащания към държателите на облигации заради наложените санкции след военната инвазия в Украйна. Така остана неуреден дълг за 100 млн. $, чийто гратисен интервал изтече на 27 юни.

От " Мудис " прибавят, че указът на Владимир Путин обслужването на съветския външен дълг от 40 милиарда $ да се прави единствено в съветски рубли също ще бъде обсъждан като несъблюдение, защото договорните условия по облигациите не разрешават заплащания в тази валута.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР