Международната рейтингова агенция Fitch потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на УниКредит

...
Международната рейтингова агенция Fitch потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на УниКредит
Коментари Харесай

Fitch потвърди рейтинга и перспективата за УниКредит

Международната рейтингова организация Fitch удостовери дълготрайния кредитен рейтинг на УниКредит на ‘BBB’, краткосрочения на ‘F2’ и самостоятелния рейтинг на финансовата резистентност - ‘bbb’. Перспективата бе доказана като отрицателна, оповестяват от финансовата институция.

„ Рейтингите на УниКредит отразяват усъвършенстване на финансовите резултати през последните три години, в сходство с поставените цели ", се споделя в известието на Fitch. "Подобренията включват понижаване на обезценените заеми, последователно възобновяване на оперативната доходност, поддържане на приемливи финансови запаси над минималните регулаторни условия и осъществяване на проекта за финансиране ", показват от рейтинговата организация.

Според Fitch оценките отразяват и мощните франчайзи на УниКредит в районите, в които банката оперира. Мнението на организацията е, че рисковият профил на банката се въздейства от огромните интервенции в Италия, където операционната среда остава по-слаба, в сравнение с в доста други европейски страни. Заемите на италиански контрагенти съставляват близо 40% от консолидираната кредитна експозиция.

Потвърдени бяха и емисионните рейтинги.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР