Международната престъпна група, мамила с бинарни акции, която бе разпита

...
Международната престъпна група, мамила с бинарни акции, която бе разпита
Коментари Харесай

Измами за поне 15 млн. евро с бинарни опции извършила разбитата международна група

Международната незаконна група, мамила с бинарни акции, която бе разпита с присъединяване и на българската спецпрокуратура, е завлякла с най-малко 15 млн. евро вложителите от разнообразни страни, оповестиха от прокуратурата през днешния ден


 В София разрушиха част от интернационална незаконна група, нанесла вреди за 7 млн. евро Виж още

Миналата седмица у нас стана известно за провежданата интервенция, като по случая бяха извършенит претърсвания на 4 адреса на територията на София.

На територията на Германия, Украйна, Кипър, Нидерландия и България са осъществени десетки претърсвания и изземвания, съобщат през днешния ден от прокуратурата.

Търговията с бинарни варианти се явява примамлива за хора, които желаят да оперират с финансови принадлежности, защото без значение от придвижването на главния актив нагоре или надолу, за малко време могат да реализират оптимални облаги.

Участниците в интернационалната незаконна група са се възползвали от желанието на потърпевшите за бърза и лесна облага. Те употребявали разнообразни компании за софтуерно създаване и техническа поддръжка, които да основат и поддържат интернет уебсайт за търговия с бинарни варианти . След първата си " инвестиция " жертвите на машинация били насърчавани да влагат спомагателни средства в посочен от групата капиталов фонд.

Събраните доказателства сочат, че интернационалната незаконна група е работила в интервала от май 2019 година до септември 2020 година, като е съумяла да притегли посредством обществените мрежи и онлайн реклами вложители, най-вече от Федерална Република Германия. На потърпевшите са били представяни заблуждаващи онлайн диаграми за възходящи облаги, като з а задачата били основани прът центрове в България, Кипър и Украйна с немскоговорящи оператори .

Исканията на вложителите да им бъдат изплатени облагите били отлагани по разнообразни аргументи и постоянно с извинения. В реалност средства не са били изплатени на нито един от вложителите. Всички те били прехвърляни на групата посредством основани за задачата компании.

Съвместните дейности по следствието са извършени под координацията на европейската Агенция за правно съдействие " Евроджъст ".

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР