Международната платежна система Visa обяви, че прекратява споразумението за издаване

...
Международната платежна система Visa обяви, че прекратява споразумението за издаване
Коментари Харесай

Visa прекратява партньорството си с фалиралата крипто борса FTX

Международната платежна система Visa разгласи, че приключва съглашението за издаване на дебитни карти с банкрутиралата борса за криптовалута FTX. Това решение беше взето след оповестяването на банкрута на борсата и началото на следствия против компанията от Комисията за скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати (SEC) и Комисията за скъпи бумаги на Бахамите, където е записана крипто борсата.

„ Ситуацията с FTX е неподходяща и ние следим от близко развиването ", сподели представител на Visa пред Reuters. „ Прекратихме нашите световни съглашения с FTX и програмата за дебитни карти в Съединени американски щати се прекратява последователно от техния издател. "

FTX и Visa оповестиха партньорството си при започване на октомври. Програмата включваше издаването на дебитни карти Visa, свързани с потребителски сметки за продан допълнително от 40 страни.

Крипто борсата подаде молба за фалит на 11 ноември по глава 11 от Кодекса за несъстоятелността на Съединени американски щати, който разрешава метаморфоза на бизнеса. Изявлението на компанията, оповестено в нейния акаунт в Twitter, също разгласи оставката на изпълнителния шеф на FTX Group Сам Банкман-Фрид.

Тази стъпка беше предшествана от скандал към крипто борсата заради проблеми с ликвидността, което аргументи срутва на FTT токена на тази борса, а по-късно и биткойн, чиито котировки обновиха двегодишно дъно, падайки до $17,1-17,2 хиляди Само за няколко дни от финансова конструкция на стойност $32,  FTX се срина до фалит.

На 11 ноември Комисията по скъпите бумаги на Бахамите замрази активите на оператора FTX, оправдавайки това с нуждата от опазване на активите и стабилизиране на борсата.

На 12 ноември Ройтерс заяви, че създателят на FTX Сам Банкман-Фрайд скрито е трансферирал 10 милиарда $ потребителски средства към комерсиалната компания Bankman-Fried Alameda Research. В същото време към 2 милиарда $ от тях изчезнаха. По-късно основният юрист на американското поделение на крипто борсата FTX Райън Милър удостовери информацията за „ неразрешени транзакции “ във банкрутиралата платформа, само че не посочи сумата на изчезналите средства.

В неделя стана известно, че кралската бахамска полиция е почнала следствие за вероятни нарушавания в активността на борсата.Резултатът може да бъде покачване на наказателни обвинявания против управлението на борсата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР