Международната организация за защита на правата на човека Амнести Интернешънъл

...
Международната организация за защита на правата на човека Амнести Интернешънъл
Коментари Харесай

Амнести Интернешънъл: Украинската армия използва училища и болници за бази

Международната организация за отбрана на правата на индивида " Амнести Интернешънъл " упреква украинските въоръжени сили, че построяват военни бази в цивилни обекти и изстрелват ракети наоколо до жилищни региони. Това включва учебни заведения и лечебни заведения.

" Подобни тактики нарушават интернационалното филантропично право и заплашват цивилното население, като трансформират цивилни обекти във военни цели ", написа организацията.

Последвалите съветски удари по обитаеми места са довели до гибелта на цивилни жители и разрушение на гражданска инфраструктура, настояват правозащитниците.

Докладът, оповестен на уеб страницата на организацията, стига до това умозаключение след наблюдаване на обстановката от април до юли. Експертите са проучили съветските удари в Харковска и Николаевска област и в Донбас и са " разкрили доказателства, че украинските сили са нанасяли удари от обитаеми места и са се намирали в жилищни здания в 19 града и села ", се споделя в документа.

Въпреки това, " имало е действителни други възможности, които не биха представлявали опасност за цивилното население, като да вземем за пример военни бази или гъсти гори наоколо, или други структури, ситуирани по-далеч от жилищни региони ".

Активистите за правата на индивида не са открили украински военни, ситуирани в цивилни здания, да молят или да оказват помощ на цивилни жители да се изтеглят от околните здания, се споделя в отчета на Амнести.

Въпреки това се прави ангажимента, че надалеч не всички съветски удари по цивилен обекти са имали военна цел, а постоянно руснаците са нанасяли удари по места, където не е имало боен личен състав.

Според настоящата сводка на Генералния щаб на ВСУ има опити на Руската федерация да стартира нахлуване в посока Байрак - Гусаровка (южно от Балаклея, Харковска област).

Имало е опити за нахлуване по линията Долгенкое - Богородично и Яремивка - Долина на север от Славянск. Опитите за нахлуване край Бахмут са били отблъснати, като се изключи това край Новолуганское, където боевете не престават.

В Пески е имало две несполучливи офанзиви откъм Веселое и Лозовое. Снощи ДНР съобщи, че е превзела цялото населено място. Тази информация към момента не е доказана.

Сраженията се водят край Мариинка. Украинският президентски консултант Алексей Арестович съобщи през вчерашния ден, че съветската войска е напреднала към това населено място западно от Донецк.

Междувременно кметът на Чугуев Галина Минаева прикани жителите да лимитират придвижването си по улиците и да останат по-близо до укритията през идващите няколко дни. Тя съобщи, че това се дължи на изострянето на военната конюнктура.

Напоследък Чугуев, който се намира покрай Харков, е подложен на мощен обстрел. Продължават обстрелите на Харков и Николаев.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че би желал да организира директен диалог със Си Дзинпин по отношение на съветската експанзия в Украйна.

В изявление за китайския вестник South China Morning Post той съобщи, че Украйна " не е водила никакви диалози с Китай " от началото на съветската специфична интервенция, само че счита, че това " би било потребно ".

Зеленски дефинира нощес като " непоносимо " държанието на някогашния немски канцлер Герхард Шрьодер, който съобщи, че Русия желае " контрактувано в договаряния решение " на войната, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Шрьодер, който е другарски връзки с Владимир Путин, сподели, че се е срещнал с съветския президент предходната седмица, и добави, че има опция даже постепенно да се стигне до прекъсване на огъня.

" Направо е непоносимо, когато някогашни водачи на огромни страни с европейски полезности работят за Русия, която води война против тези полезности ", съобщи Зеленски във видеообръщение късно нощес.

По-рано неговият консултант Михаил Подоляк назова надменно Шрьодер " гласа на съветския царски двор " и съобщи, че всяко контрактувано спокойно съглашение с Москва ще зависи от преустановяване на огъня и евакуиране на съветските войски.

Източник: dnes.dir.bg

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР