Русия ще прекрати огъня и ще започне преговори, ако украинската

...
Русия ще прекрати огъня и ще започне преговори, ако украинската
Коментари Харесай

Путин: Спирам войната, ако Украйна се откаже от НАТО и от завзетото от Русия

Русия ще приключи огъня и ще стартира договаряния, в случай че украинската войска се отдръпна от четирите окупирани украински области, които бяха оповестени за съветска територия, и в случай че Киев се откаже от упоритостите си за участие в НАТО. Това предлагането не за помирение, а за цялостно прекъсване на спора в Украйна.

 

Това съобщи съветският президент Владимир Путин в тирада във Външното министерство в Москва.

 

" Украинските войски би трябвало да бъдат изцяло изтеглени от всички територии на " Донецката национална република ", " Луганската национална република ", Херсонска и Запорожка области. Тогава са вероятни договаряния ", е декларирал Путин.


Той също по този начин е подчертал, че " става дума за територии в техните административни граници, които са съществували все още на влизането им в Украйна. Освен това Киев би трябвало да се откаже от желанията си да се интегрира в НАТО ".

" От наша страна незабавно, тъкмо в този миг, ще последва заповед за преустановяване на огъня и започване на договаряния ", е уверил Путин.

" Така Украйна би трябвало да придобие безпристрастен, самостоятелен и безядрен статут. Освен това Киев би трябвало да подсигурява спазването на правата и свободите на съветските жители, живеещи в страната ".

 

Руският президент е подчертал, че " Русия още веднъж прави същинско спокойно предложение, само че в случай че Украйна и Западът откажат, тогава отговорността за продължаващия спор е само тяхна ".

" След разрешаването на украинската рецесия ", е добавил Путин, " евразийските страни могат да стартират да основават неделима система за сигурност ".

 

В отговор на подписаното от Съединени американски щати и Украйна 10-годишно съглашение за сигурност, през днешния ден президентът на Русия Владимир Путин участва на съвещанието на Министерство на външните работи. Той се появява за първи път на срещата от три години насам. 

 

Ако Украйна и Западът отхвърлят най-новото ни предложение за мир, обстановката на бойното поле няма да е в изгода за Киев и изискванията за последващо предложение ще бъдат разнообразни, добави той.

 

Ден преди началото на мирна конференция в Швейцария с присъединяване на десетки страни, той сподели още, че " евроатлантическата система за сигурност колабира, през днешния ден просто не съществува и би трябвало да бъде основана отначало ". Светът е достигнал точка, от която няма връщане, и западните страни би трябвало да намерят метод да работят с Русия, добави той.

 

Владимир Путин съобщи, че е належащо да стартира необятно разискване на гаранциите за групова сигурност в Евразия.

„ Ние се споразумяхме с сътрудниците от Оперативно-наблюдателно дело и приехме взаимен документ за интернационалните връзки в многополюсния свят, поканихме сътрудниците да приказват по тази тематика на други интернационалните площадки в ШОС и БРИКС. Ние сме заинтригувани този разговор да бъде съществено развъртян в границите на стените на Организация на обединените нации “, сподели президентът на Русия по време на среща с управлението на съветското външно министерство.

 

Той означи, че Русия непрекъснато е предложила градивни решения за сигурност на задгранични сътрудници, само че всички опити не са намерили отговор.

 

„ Но всичките ни опити, и то многочислени опити, прекалено много за изброяване, да вразумим нашите събеседници – пояснения, увещания, предизвестия, молби от наша страна – не откриха никакъв отговор “, сподели президентът.

 

Западното двуличие значи, че сме покрай точката, от която няма връщане, заплаши Путин. 

 

" Егоизмът и лицемерието на западните страни " доведоха до " рисков поврат на събитията " и ние се " стигнахме до точка, от която няма връщане ", сподели Владимир Путин.

Говорейки на среща с представители на съветското външно министерство, водачът на Кремъл упрекна Вашингтон в подкопаване на световната сигурност заради излизането му от оръжейните пактове.

 

Той също по този начин сподели, че кражбата на съветски активи от страна на Запада " няма да остане ненаказана ".

 

„ Вашингтон едностранно се отдръпна от разнообразни контракти за надзор на въоръженията “, сподели той.

„ В последна сметка егоизмът и лицемерието на западните страни доведоха до рисков поврат на събитията и се доближихме до точка, от която няма връщане обратно ", съобщи съветският президент.

 

„ Те желаеха да нанесат стратегическо проваляне на Русия макар нейните нуклеарни арсенали, това е задачата на западната политика ", сподели още Путин.. 

„ Те или не схващат заканите, които основават, или просто имат вяра в своята безотговорност и изключителна природа. И двете могат да доведат до нещастия. “, добави той.

 

Поредица от западни народи неотдавна се съгласиха, че техните оръжия могат да бъдат употребявани за нанасяне на удари в Русия - провокирайки гневни реакции в Москва, напомня Sky News.

 

И това идва преди срещата на върха в Украйна, която ще се организира през уикенда. 

 

Около 90 страни и организации са удостоверили присъединяване си в конференцията в Швейцария на 15 и 16 юни, която има за цел да сътвори път за мир в Украйна.

 

Украинският президент Володимир Зеленски ще употребява диалозите, с цел да построи поддръжка за позицията на Украйна по три основни тематики: продоволствена сигурност, нуклеарна сигурност и освобождението на всички пандизчии и депортирани.

 

Владимир Путин съобщи в петък, че при започване на експанзията против Украйна не е било планувано завладяване на Киев, а единствено да бъдат " подтикнати " украинците да подпишат кротичък контракт и въобще " не е ставало дума за взлом на 3-милионния град ". Но не сподели за какво не ги е задържал там по-късно.

 

В тирада във външното министерство той сподели още, че преди войната споделил на Киев " махайте войските си от Донбас и всичко ще завърши с това, само че предлагането съвсем незабавно бе отхвърлено "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР