Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще участва

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще участва
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен ще участва в работната среща на европейските лидери в понеделник

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще взе участие в плануваната за понеделник в Брюксел работна среща на държавните глави и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция. Това удостовери през днешния ден представител на Европейска комисия, откакто по-рано тази седмица бе конкретизирано, че присъединяване ѝ не е несъмнено.

В понеделник се планува участниците в Европейския съвет за първи път да се срещнат, с цел да обсъдят резултатите от изборите за Европейски парламент. На 27 и 28 юни още веднъж в Брюксел те ще се съберат на постоянно съвещание, на което се чака да утвърдят претендент за идващ ръководител на Европейска комисия.

Предвижда се Фон дер Лайен да получи опция за втори мандат, защото Европейската национална партия, чийто представител е тя, завоюва изборите за евродепутати. Ако бъде препоръчана от Европейския съвет, кандидатурата на Фон дер Лайен би трябвало да бъде одобрена от Екологичен потенциал в средата на юли или през септември.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР