Международната организация за борба с корупцията Transparency International ще обяви

...
Международната организация за борба с корупцията Transparency International ще обяви
Коментари Харесай

Transparency International публикува днес оценката си за корупцията през 2017 г.

Международната организация за битка с корупцията Transparency International ще разгласи довечера резултатите от своя световен Индекс за усещане на корупцията за 2017 година.

Той съвсем съответствува с началото на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, предшествано от вълна от изявления в авторитетни издания в чужбина, повтарящи тезата, че България е " най-корумпираната и най-бедната " в съюза. Част от тези публикации се позоваваха и на показателя на Transparency International.

В отчета си от края на януари предходната година на България бе отредено 75-о място от оценените 176 страни и територии. Така страната зае позиция малко след Сърбия и Соломоновите острови и преди Кувейт и Тунис. В показателя за 2016 година акцентът бе върху връзката сред корупция и неравноправие в разпределянето в едно общество на благосъстояние и власт. От страните в Европейски Съюз България, която бе включена за 19-ти следващ път, бе на най-ниската позиция - пред нея Гърция бе на място 69, а Италия - на 60.

Изследването, оповестена обичайно при започване на годината постоянно от 1995 година насам, отразява разбори, оценки и усещания по отношение на равнището на корупция съгласно представителите на бизнеса, локалните и задграничните
анализатори в съответните страни.

При образуването на тазгодишния показател е уголемен кръгът от употребявани източници, в това число Световната банка, Световният стопански конгрес, Икономист интелиджънс юнит, Фрийдъм хаус, Световният план за
правораздаване, Фондация " Бертелсман ", Университетът в Гьотеборг и други.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР