Международната организация „Четири лапи“ призова с писмо Световната здравна организация,

...
Международната организация „Четири лапи“ призова с писмо Световната здравна организация,
Коментари Харесай

Четири лапи призовава за по-добро отношение към животните, за да няма бъдещи пандемии

Международната организация „ Четири лапи “ прикани с писмо Световната здравна организация, Световната организация за здравето на животните и Организацията на Организация на обединените нации за издръжка и земеделие да подхващат огромни старания за прекъсване на последваща пандемия, като одобряват единна тактика за здравето и хуманното отношение към животните.

Отвореното писмо до трите интернационалните организации обрисува основни посоки за битка със болесттите, пренасяни от животни.

Три четвърти (75%)от всички зараждащи се инфекциозни заболявания произлизат от животинския свят, в това число и Covid-19, сочи отчет на Програмата на Организация на обединените нации за околната среда за 2020 година

„ Covid-19 изцяло промени всички аспекти на нашия живот. Институциите и държавните управления обаче се борят със признаците, а не с главната причина за тази пандемия. Основният проблем е нарушената връзка сред нас - хората, с животните и природата. Изискваме повсеместен метод за справяне с казуса, тъй като хуманното отношение към животните значи здрава околна среда, което значи и богатство за хората “, споделя президентът на „ Четири лапи “ Йозеф Пфабиган.

От клетъчното развъждане и други практики в отглеждането на животни до търговията с живи животни на открити пазари и развъждането на диви животни във ферми за скъпи кожи - всичко това съставлява евентуален риск, показва той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР