Международната корпорация Де Бирс (De Beers), специализирана в добив и

...
Международната корпорация Де Бирс (De Beers), специализирана в добив и
Коментари Харесай

De Beers ще следи да няма руски сред диамантите й

Международната корпорация " Де Бирс " (De Beers), профилирана в рандеман и търговия с диаманти, ускорява напъните си за публично следене на пътя на първокласните си артикули, започващ от добива им в диамантените мини и стигащ до бижутерийните магазини, защото западните клиенти желаят увещание, че покупките им не са с генезис от Русия. Това съобщи основният изпълнителен шеф на компанията Брус Клийвър в изявление пред Ройтерс.

" Де Бирс ", поделение на английската минната компания " Англо Американ " (Anglo American), се стреми да приспособи веригите си за доставки, защото регистрира възходящо търсене в Съединени американски щати на своите ювелирни произведения, откакто американските управляващи не разрешиха вноса на диаманти от съветската " Алроса " - най-големият производител на скъпоценните камъни в света.

Процесът по надзор върху проследяемостта и произходът на диамантите ще се форсира, в резултат на войната сред Русия и Украйна, сподели Кливър.

Миналата седмица " Де Бирс " внедри своя блокчейн платформа за евентуално вписване и следене на необработените диаманти всякога, когато сменят притежателя си - от момента, в който са продадени на медиатори до стадия на продажба на дребно.

Платформата има за цел да ревизира достоверността и виновното доставяне, като подсигурява, че диамантите не са от конфликтни зони, в които биха могли да се употребяват за финансиране на принуждение.

В опит да усили пазарния си дял, компанията също преглежда разновидности за пренасочване на доставки от други места към Съединени американски щати, където търговците на дребно се интересуват от ден на ден от първокласните артикули на " Де Бирс ", заяви също по този начин Кливър.

Продажбите на компанията възлизат на общо 4.82 милиарда $ през 2021 година, като половината от тях идват от Съединените щати, надминавайки продажбите на съветската " Алроса " от 4.2 милиарда $, най-вече направени в Северна Америка и Азия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР