Международната инвестиционна банка Morgan Stanley наскоро промени позицията си за

...
Международната инвестиционна банка Morgan Stanley наскоро промени позицията си за
Коментари Харесай

Топ американска банка намали рейтинга на щатския долар

Международната капиталова банка Morgan Stanley неотдавна промени позицията си за щатския $, от " бича " към " неутрална ", заради намаляването на лихвените проценти от страна на Федералния запас, което се отрази на доходността на щатските държавни скъпи бумаги.

Това намаляване подхожда на по-широката наклонност на намаляване на показателя на щатския $ на международните пазари, който сега възлиза на 102 пункта, което е спад по отношение на предходната му стойност.

Миналата година Morgan Stanley беше измежду дребното компании, които се застъпваха за усилването на $, само че в този момент те трансформираха позицията си, базирайки се на фактори като забавянето на данните от Съединени американски щати, намаляването на разликите в растежа и отбранителната позиция на вложителите, които оказват въздействие върху силата на валутата.

Доларовият показател може да се намали до $100, а в случай че спадне до двуцифрено число, локалните валути може да стартират да се ускоряват. Развитието съответствува с програмата на БРИКС за дедоларизация.

В рамките на БРИКС, изключително измежду новия член Иран, се разисква основаването на обща валута сред десетте страни от алианса, с цел да се понижи зависимостта от $.

Макар че тази самодейност е в начален стадий и транзакциите с локални валути са лимитирани, има капацитет тя да се разрасне и с времето да понижи зависимостта от щатския $.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР