Международната футболна федерация (ФИФА) обяви, че феновете няма да могат

...
Международната футболна федерация (ФИФА) обяви, че феновете няма да могат
Коментари Харесай

На Световното по футбол врътнаха кранчето на бирата

Международната футболна федерация (ФИФА) разгласи, че почитателите няма да могат да купуват алкохолни питиета на стадионите по време на Световното състезание в Катар . Решението е взето " след полемики сред страната хазаин и ФИФА " и идва единствено два дни преди формалния старт на шампионата . Не се показват аргументи за него.

Според Reuters решението е дощло след продължителни договаряния сред президента на ФИФА Джани Инфантино, Budweiser и ръководителите на катарския Върховен комитет за доставка и завещание, който провежда международното състезание.

Според показаните по-рано проекти алкохол трябваше да се продава на стадионите и в основната фензона три часа преди мача и един час след него . Сега продажбата на алкохол на стадионите се прекратява.

Все отново почитателите ще могат да купуват Bud Zero - безалкохолна версия на бирата Budweiser, чийто производител е и главен спонсор на събитието.

Катар е страна, в която шариатът се ползва прецизно и продажбата на алкохол е неразрешена. Всякакви алкохолни питиета се оферират единствено в хотели на висока цена и продажбата е ориентирана на първо място към туристи. За първи път обаче в историята си Световно състезание по футбол се организира в страна от Близкия изток - решение, което провокира доста недоволни мнения още при взимането му през 2010 година

Все отново почитателите ще могат да купуват алкохол отвън стадионите, " в други фенски уреди и лицензирани заведения ". Чаша бира е на цена 13-15 $ за половин литър.
 Катар - от държава-джудже до Световното по футбол
Катар - от държава-джудже до Световното по футбол

За петдесет години битие Катар, дребна и едва обитаема страна, се трансформира във значим интернационален играч
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР