Международната федерация по волейбол (FIVB) повери на България домакинството на

...
Международната федерация по волейбол (FIVB) повери на България домакинството на
Коментари Харесай

България получи историческо домакинство на Световно първенство по волейбол

Международната федерация по волейбол (FIVB) повери на България семейството на първото по рода си Световно състезание за мъже под 17 години. Шампионатът на планетата в тази възраст е плануван за 24-31 август тази година. У нас ще дойдат 15 тима от петте континента, а българският народен тим се класира по правото на хазаин.

От FIVB осведомиха Българска федерация волейбол с публично писмо, адресирано до президента Любомир Ганев. От интернационалната централа показват, че страната ни е била определена измежду доста други претенденти.

„ След сполучливото домакинство на Световното състезание по волейбол през 2018 година, България ще приветства още веднъж спортисти и почитатели от 24 до 31 август “, показват на формалния си уебсайт от FIVB и напомнят, че България завоюва сребърните оценки на шампионата за мъже под 19 години преди 2021 година: „ По-младото потомство играчи ще се бори за шампионската купа в категория U17 “, допълват на уеб страницата.

През 2023 година с бронзови медали се окичи и отборът на България за мъже под 21 години.

Форматът на историческото Световно състезание във възраст под 17 години включва 16 тима. В първия стадий те ще бъдат разграничени на 4 групи по 4 тима. Първите два тима в класирането на всеки поток продължава към етапа на директните елиминации. Следват осминафинали, четвъртфинали, полуфинали и край.

Държавите, които ще дойдат у нас за шампионата на планетата са:  Аржентина, Белгия, Бразилия, Чили, Тайван, Куба, Египет, Иран, Италия, Либия, Мексико, Пуерто Рико, Испания, Тунис и Узбекистан. Датата на тегленето на жребия ще бъдат доказана и оповестена по-късно през март.

В същото време Перу получи семейството на Световното състезание за дами под 17 години (17-24 август).

„ Тези шампионати съставляват невероятна опция за изява на това младо потомство играчи и на техния гений на международната сцена. Изгряващите звезди на волейбола ще излязат от Световните шампионати под 17 години и ще продължат да блестят в бъдещите си спортни кариери “, показват от Международната централа.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР