Международната федерация по гимнастика (ФИГ) и технологичният гигант Fujitsu Limited

...
Международната федерация по гимнастика (ФИГ) и технологичният гигант Fujitsu Limited
Коментари Харесай

Технологичен гигант въвежда иновации при съдийството в спортната гимнастика

Международната федерация по гимнастика (ФИГ) и софтуерният колос Fujitsu Limited ще работят за използването на система за оценяване в действително време, която да обезпечи точност и да ограничи субективния фактор в съдийството на гимнастическите дисциплини. Системата ще бъде тествана по време на иден кръг от Световната купа по спортна гимнастика, с последна цел за 2019 потреблението по време на Световното състезание в Щутгарт (Германия), оповестяват от международната централа.

В допълнение, двете страни ще работят за въвеждане на иновационния способ от федерациите членки на локално равнище, за образования на съдиите, помощ на състезателите и потреблението му за държавни шампионати и други надпревари от по-нисък сан. За водещите в спорта страни това би трябвало да се случи до 2024, а до 2028 броя да е допустимо най-голяма от 146-те членуващи организации.

„ В днешно време, гимнастиците от ден на ден развиват техниката си и придвижванията им стават все по-бързи, което съставлява компликация за човешкото око и пречи на съответната преценка “, споделят експертите зад плана, който употребява 3D лазерни датчици, с цел да следи съчетанията на спортистите.

Планира се също особено телевизионно и онлайн наличие, дружно с екрани в залите и приложение за смарт телефон, които също да демонстрират данните от датчиците и по този начин да създадат спорта по-интересен, както и да бъде учредена премия от Fujitsu, която да бъде връчвана на едно от Световните шампионати, за заслуги към популяризирането на гимнастиката.
beautyinsport.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР