Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) направи нова промяна, свързана с

...
Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) направи нова промяна, свързана с
Коментари Харесай

Формула 1 промени правилника за колата за сигурност след Абу Даби

Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) направи нова смяна, обвързвана с последното съревнование през предишния сезон в Абу Даби, което дефинира първенеца и докара до разногласия. Новото предписание касае "затворените " с една обиколка болиди.

Вниманието е върху случаите, в които на пистата има автомобил за сигурност. Досега там определението беше any cars (които и да са автомобили), само че след смяната става all cars (всички автомобили).

Сезонът през 2021 година приключи с незабравимо съревнование, извоювано от Макс Верстапен в последната обиколка. Тогава в тима на приключилия на второ място Люис Хамилтън показаха неодобрение поради подадените инструкции в решителните моменти.

Колата за сигурност излезе поради случай на Николас Латифи. На тимовете първо беше обявено, че затворените с обиколка нямат позволение да изпреварват. След това инструкцията беше, че могат да се върнат във водещия тур, само че това беше приложено единствено за болидите, намиращи се сред Хамилтън и Верстапен. По-назад имаше и други затворени с обиколка, които не получиха такава опция. Във въпросния сериозен момент Майкъл Маси трябваше или да пропусне безусловно всеки болид да се подреди в редица съгласно позицията му, или да не го прави с нито един от тях.

Споровете след надпреварата доведоха до промени във Формула 1. В средата на февруари ФИА освободи автобус шефа Майкъл Маси.
Новият сезон стартира в неделя със старта в Бахрейн.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР