Международната агенция по енергетика (МАЕ) прогнозира ръст на търсенето на

...
Международната агенция по енергетика (МАЕ) прогнозира ръст на търсенето на
Коментари Харесай

МАЕ прогнозира ръст на търсенето на електроенергия с 60 % към 2040 г.


Международната организация по енергетика (МАЕ) предвижда растеж на търсенето на електрическа енергия към 2040 година с 60 %. Това излиза наяве от базовия сюжет на годишната прогноза на организацията World Energy Outlook (WEO-2018)

„ В New Policies Scenario (базовият сюжет WEO, в който се регистрира актуалната енергийна политика на страните и оповестените от тях планове) търсенето на електрическа енергия ще доближи 26,4 хиляди ТВтч през 2025 година и над 35,5 хиляди ТВтч през 2040 година, което с 60 % надвишава предходната прогноза “, се споделя в отчета на МАЕ.

Агенцията отбелязва, че до 2025 година електричеството, петрола и природният газ ще обезпечават към 85 % от растежа при крайното търсене на сила съвсем при равни дялове.

„ След 2025 година обаче, растежа на търсенето на електрическа енергия ще изпреварва нарастването на търсенето на други типове горива с доста огромен марж, което ще се дължи на разрастващите се стопански системи. “, се споделя в отчета.

Според прогнозата на МАЕ до 2040 година на електрическата енергия ще се пада 40 % от растежа на общото извънредно енергопотребление, което е с 10 процентни пункта надвишава каузи на природния газ, който заема второ място по растеж на потреблението на горива в крайното ползване.
МАЕ предвижда също по този начин растеж на производството на електрическа енергия с 60 % до 2040 година

Природният газ, вятърната и слънчева сила ще обезпечават 70 % от спомагателни мощности съвсем в равни дялове. МАЕ предвижда каузи на хидроенергийните мощности да са на равнище от 15 % през 2040 година, на вятърната енергетика мощностите ще доближават 12 %, на нуклеарната и слънчевата енергетика ще са на равнище от 9 %. Другите възобновими енергийни източници на сила, такива като биомасата, геотермалната енергетика и други ще са с дял от 5 % от международните мощности.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР