Международна система с център Организацията на обединените нации е от

...
Международна система с център Организацията на обединените нации е от
Коментари Харесай

Ван И" Международна система с център ООН е от изключително значение за решаване на регионални конфликти

Международна система с център Организацията на обединените народи е от извънредно практическо значение за решение на районни спорове и нетрадиционни проблеми на сигурността. Това съобщи китайският външен министър Ван И, който ръководи среща на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадена на мултилатерализма.

Няма по-мирен интервал в човешката история от този след основаването на Организация на обединените нации, съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкън и добави, че интернационалното съдействие е единственият инструмент за решение на световните проблеми.

" Някои се съмняват, че многостранното съдействие е допустимо. Съединените щати са уверени, че освен е допустимо, а е наложително. Мултилатерализмът е главният инструмент против международните провокации като това, което през днешния ден ни кара да сме пред екраните, не на една маса - пандемията от Covid-19. Нито една страна, без значение какъв брой е мощна, не може да се оправи с тях сама. "

Блинкън изрази готовността на Съединените щати да работят с всяка страна, даже с тези, с които имат съществени различия.

Руският му сътрудник Сергей Лавров също прикани страните да загърбят разликите си и да надмогнат персоналните си ползи, с цел да работят дружно. 

" Убедени сме, че като признаем актуалната действителност на взаимнозависимя и обвързван свят, ще разберем нуждата от почтено, почтително и равноправно партньорство на всички страни, на прагматична и неполитизирана основа. "

Китайският външен министър Ван И изрази удовлетворение, че участниците в срещата са подкрепили многостранното съдействие и интернационалната система, чийто гръбнак е Организацията на обединените народи. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР