Международна престъпна група, занимаваща се с инвестиционни измами с високорискови

...
Международна престъпна група, занимаваща се с инвестиционни измами с високорискови
Коментари Харесай

Разбиха група за криптоизмами в България, Украйна и още 3 страни

Международна незаконна група, занимаваща се с капиталови измами с високорискови криптовалути, настояща в 5 страни, е била разрушена преди дни. Това оповестяват от Главната прокуратура на Украйна, представена от " 24 часа ".

Спряна е противозаконната активност на прът центрове в Киев. Акцията на украинската прокуратура е била координирана с европейски полицейски служби, които се занимават с масовите капиталови измами. Броят на жертвите на измамата се прави оценка на стотици хиляди.

Офисът на основния прокурор на Украйна, дружно с органите на реда и интернационалните сътрудници, на 8 и 9 ноември 2022 година в Албания, България, Грузия, Северна Македония и Украйна организираха обиски в прът центровете и арестуваха обвинени, оповестяват от Киев.

Заподозрените принадлежат към проведена интернационална незаконна група, участваща в капиталови измами с високорискови криптовалути. За това са били основани десетки прът центрове в няколко страни и стотици онлайн платформи.

Заподозрените се представяли като брокери, които ще оказват помощ на вложителите да печелят огромни пари с дребни вложения. Измамили жертвите, спечелили доверието им в интернет и основали прът центрове. Последната жертва е вложила средства посредством уеб платформи, следени от незаконна организация, и е изгубила огромни суми пари.

Според следствието стотици хиляди вложители по света са потърпевши от измами. Щетите се оценят на 200 милиона евро годишно. Разследването на кибер измами почнало през 2020 година, в това число и в Украйна.

В рамките на следствието са извършени обиски в прът центровете и в домовете на обвинените, някои от които са били в европейски страни. Освен това е иззета компютърна техника, с която е осъществявана противозаконна активност.

Офисът на Главния прокурор взаимно с органа за досъдебно следствие на Главното следствено ръководство на Националната полиция на Украйна и с оперативно подпомагане на Отдел " Киберполиция " на Украйна провели редица претърсвания и установили противозаконна активност на прът центъра в на територията на  Киев. При издирването са конфискувани огромен брой компютърна техника – над 500 преносимия компютър, камери за наблюдаване, мобилни телефони.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР