Международна операция залови най-голямото досега количество хероин във Великобритания, съобщи

...
Международна операция залови най-голямото досега количество хероин във Великобритания, съобщи
Коментари Харесай

Заловиха най-голямото досега количество хероин във Великобритания - за 120 млн. лири

Международна интервенция залови най-голямото до момента количество хероин във Англия, заяви Националната организация по престъпността (NCA), като близо 1,3 тона са били хванати на транспортен съд с контейнери.

Властите нахлуха на MV Гибралтар, откакто той дойде на пристанището в Южна Англия Феликсстоу на 30 август, съобщи БГНЕС.

Британската полиция е получила информация, че хероинът, чиято стойност на черния пазар е към 120 милиона лири (145 милиона $, 133 милиона евро), ще бъде на кораба, когато дебаркира по път за Антверпен.

" Контрабандистите бяха скрили опиатите в кутии с кърпи, зашивайки 1-килограмови блокове хероин вътре в някои от кърпите ", съобщи Джени Шарп, помощник-директор на граничните сили във Феликсстоу. " Общо на моите чиновници бяха нужни шест часа, с цел да извадят опиатите. "

Холандските и белгийските правоохранителни органи са арестували четирима души, до момента в който разтоварвали пратката.

" Това е рекордно изземване на хероин във Англия и едно от най-големите в Европа ", съобщи Мат Хорн от NCA. " Размерът на тази и други скорошни колета потвърждава мащаба на опасността, пред която сме изправени. " /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР