Международна конференция на тема Тероризъм и електронни медии се организира

...
Международна конференция на тема Тероризъм и електронни медии се организира
Коментари Харесай

Международна конференция на тема Тероризъм и електронни медии се провежда в София

Международна конференция на тематика „ Тероризъм и електронни медии " се провежда в София от Международната академия по телевизия и радио, с поддръжката на Федералната организация по печата и всеобщите връзки на Русия. Форумът ще бъде открит от вицепремиера по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов.
За  предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “ Румен Петков – ръководител на Общото заседание на Международния институт за сигурност и съдействие, който е и участник във форума акцентира, че визитата на съветския основен прокурор у нас няма нищо общо с организацията на форума, който е подготвян от близо година и в който вземат участие близо 20 страни.

Това е доста мощен акт от страна на България в устрема да бъде деен участник в противодействието на тероризма и то в тази доста характерна сфера - тероризмът посредством електронните медии. Мисля, че това, за България, е единствено плюс. Искам особено да благодаря на Министерство на външните работи за съдействието, което оказа, тъй като имаме доста интересни участници от арабски страни, от Азия.Финалът на конференцията на следващия ден ще бъде обвързван с приемането на общ документ, който да бъде възложен в Комитета по терора към Организация на обединените нации, да бъде възложен в ОССЕ, в ЮНЕСКО, на държавните управления на страните...Петков, който е и някогашен министър на вътрешните работи и народен представител, призна че службите за сигурност са изкушени да използват медиите освен като средства за информация по време на спешни обстановки:Че има прелъщение в службите и няма никакво значение дали става дума за Европа, за Щатите, за Русия или за арабския свят, не би трябвало да има никакво подозрение. Че това прелъщение в значително случаи, да не кажа множеството, надвишава естественото за демократичното общество, също няма никакво подозрение и по тази причина такива конференции са потребни - с цел да бъде открит този баланс, който да подсигурява информираността на обществото и в същото време да не позволява героизация на терора и терористите, да не пропуща пропагандирането.
Лично аз съм благополучен, че от България ще вземат участие престижи като Елена Йончева и Тома Томов, посочи специалистът.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР