Международен научноизследователски екип откри два непознати досега вида прилепи -

...
Международен научноизследователски екип откри два непознати досега вида прилепи -
Коментари Харесай

Изследователи откриха два непознати досега вида прилепи

Международен научноизследователски екип откри два непознати до момента типа прилепи - един обитаващ Южна Европа и различен доста необичаен, който се среща в пещерите на Северна Африка, съобщи Франс прес.

По света има към хиляда разнообразни типа прилепи. Тези бозайници имат способността да издават и да одобряват ултразвуци, което им оказва помощ да се ориентират в пространството при цялостна мрачевина.

Единият новооткрит тип е наименуван Myotis crypticus. Той населява гористите местности в Италия, Франция, Швейцария и Испания, само че е подложен на възходящ напън от индивида - оповестява водещият проучването теоретичен институт - испанският Висш съвет за научни проучвания.

"Досега типът е останал неусетен, тъй като прилепите в Европа са показани от 53 типа, които доста си наподобяват, " изясни Хавиер Хусте от биологичната станция в Докана, ситуирана в крайния юг на Испания.

"Ето за какво се наложи да създадем генетично съпоставяне, с цел да се ревизира идентичността на типа ", добави Хусте.

В същото проучване е открит и различен нов за науката тип прилеп, обитаващ северна Африка - Myotis zenatius - извънредно необичаен и уязвим тип. Този прилеп се среща единствено в някои пещери в планините на Магреб - в Мароко и Алжир, се споделя в известието на испанския теоретичен институт.

Възможно е да се наложи той да бъде включен в листата на застрашените от изгубване типове, означават учените.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР