Международен младежки фестивал Музите“ отправя покана за участие в тазгодишния

...
Международен младежки фестивал Музите“ отправя покана за участие в тазгодишния
Коментари Харесай

Летен младежки фестивал „Музите“ предизвиква кинолюбителите

Международен юношески фестивал „ Музите “ насочва покана за присъединяване в тазгодишния конкурс за късометражни филми в раздел „ Кино “, който ще се организира сред 10 и 15 юли 2023 година

В конкурсната стратегия могат да вземат участие игрални, документални, анимационни, пробни и хибридни филми с дълготрайност до 20 мин в следните категории:Любителски филми –  за възпитаници или за претенденти, които в никакъв случай не са се обучавали в кино компетентност във висше образователно заведение.Студентски филми – за сегашни студенти в кино компетентност във висше образователно заведение. За тези участници, в границите на фестивала, ще бъдат проведени три майсторски класа за: сценарно писане, операторско майсторство и актьорско майсторство пред камера. Тъй като местата са лимитирани, с цел да се включите в тях, е належащо да изпратите поръчка до 31.05.2023 година на ел.поща: [email protected]. Професионални филми – за приключили семестриално образование в кино компетентност във висше образователно заведение, включително с дипломни филми, без значение дали към този момент сте се дипломирали, или не.Жури в тричленен състав ще присъди следните награди във всяка категория:
за най-хубав игрален филм;за най-хубав документален филм; за най-хубав анимационен филм; за най-хубав пробен филм; за най-хубав хибриден филм; за най-хубав сценарий; за най-хубава операторска работа; за най-хубава мъжка роля;за най-хубава женска роля.Поканата и цялостните условия за присъединяване може да намерите тук.
Крайният период за подаване на оферти е 15.05.2023 година

Кино предизвикването се провежда от съдружие „ Музите “ и Община Созопол, с поддръжката на Кинематограф.BG, Изпълнителна организация за българите в чужбина и Международен кино и ТВ фестивал „ Cлавянска приказка “ в границите на ХVII Mеждународен юношески фестивал-конкурс на изкуствата „ Музите “ – Созопол, 2023.

Всичко за фестивала следете в неговата фейсбук и интернет страница, а в галерията може да разгледате фотоси от предходните издания.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР