Международен екип от учени, ръководен от Чарлз Кадийо от Университета

...
Международен екип от учени, ръководен от Чарлз Кадийо от Университета
Коментари Харесай

Астрономи откриха планетата TOI-1452b – супер-Земя, като в Интерстелар

Международен екип от учени, управителен от Чарлз Кадийо от Университета в Монреал, разгласи откриването на екзопланетата TOI-1452b, която обикаля към една от звездите в двойна система, ситуирана в съзвездието Дракон на разстояние към 100 светлинни години от Земята.Предполага се, че тази планета е супер-Земя и е напълно покрита от океан. Откритието се оповестява в публикация, оповестена в The Astronomical Journal.

 91c2a4ef99 - Астрономи откриха планетата TOI-1452b - супер-Земя, като в Интерстелар
Екзопланетата е открита благодарение на галактическия телескоп TESS, който разкрива спад в яркостта на звездата TOI-1452b на всеки 11 дни, което подхожда на прекосяването на планета, 70 % по-голяма от Земята на фона на диска.Благодарение на наземни наблюдения в обсерваторията Монт Мегантик астрономите удостоверяват, че обектът е от вида супер-Земя.Четете още: Русия възнамерява да сътвори обитаема база на КалистоПланетата TOI-1452b има радиус и маса, които демонстрират доста по-ниска компактност – 5,6 грама на пространствен сантиметър, в сравнение с би се очаквало от скалиста супер-Земя. Водата може да съставлява 30 % от масата на една екзопланета, до момента в който океаните на Земята съставляват по-малко от % от масата на планетата.
Това подхожда на каузи на подледниковите океани на някои Луни в Слънчевата система, като Луните на Юпитер – Ганимед и Калисто, или Луните на Сатурн – Титан и Енцелад.Планетата се завърта към родителската звезда за 11 дни. Самата звезда е алено джудже, доста по-малко от Слънцето и се върти към сателит от същия вид на релативно близко разстояние – от 97 астрономически единици, което е 2,5 пъти дистанцията сред Слънцето и Плутон.
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР