Между всички алтернативни средства срещу безсъние - синя светлина, равномерен

...
Между всички алтернативни средства срещу безсъние - синя светлина, равномерен
Коментари Харесай

Чай от маточина за спокоен сън

Между всички различни средства против бодърствуване - синя светлина, постоянен звук на дъждовни капки, изстудяване на помещението, топъл душ преди заспиване - има някои с извънреден резултат. На първо място е маточината, запарена в горещо прясно мляко, с лъжичка мед. 

Една чаша от топлата напитка вечер е най-простото и дейно средство, което оказва помощ освен за заспиване, само че прави съня бездънен и релаксиращ. Ето рецептата: загряваме 200 - 300 мл прясно мляко до кипване. Поставяме 2 чаени лъжички сушена маточина и бъркаме към минута, до момента в който млякото още е на котлона, като внимаваме да не изкипи. Оставяме билката да кисне още 10 - 15 минути. Прецеждаме, подслаждаме с мед и пием половин час преди сън. Млякото доста укрепва резултата на билката, тъй като съдържа една аминокиселина, от която тялото ни създава хормона на съня - мелатонин.  

В националната медицина маточината е известна още и като лимонче, тъй като мирише на лимон. Тя съдържа същата ароматна съставна част, както и лимонът. А тази миризма успокоява и по тази причина се употребява необятно в ароматерапията. 

Друг асистент е горещата процедура за краката. Те се слагат в леген, в който доливаме постепенно гореща вода. Така за към 15 минути температурата от 37 градуса се покачва и доближава 43. 

Най-достъпното, само че неправилно решение са сънотворните. Те са нож с две остриета - доста бързо привикваме с хапчетата, а качеството на съня се утежнява. 

Алкохолът също не е положително решение. След под напрежение ден или стрес малко концентрат може да отпусне нервната система, само че прекаляването води до тежък и малоценен сън. 

Фиксирането върху безсънието и самовнушението също го задълбочават. Страхът, че сънят още веднъж ще избяга от клепачите, в действителност пречи на засипването, а медикаментите работят единствено тъй като след взимането им чакаме бързо да заспим.

Първото, което би трябвало да се направи, е да се ревизира дали причина за непрекъснатото бодърствуване не е някое заболяване и надлежно то да се лекува.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР