Между свободата и спокойствието на Испания и възпитанието и традициите

...
Между свободата и спокойствието на Испания и възпитанието и традициите
Коментари Харесай

Катрин Ванкова и съветът от Педро Паскал: Не бързай, има време за всичко

Между свободата и спокойствието на Испания и възпитанието и традициите на България . Така живее актрисата Катрин Ванкова. 

Тя е на 26 години. Повече от 20 живее в Испания. Снима се в сериали, които ѝ носят известност, в кино продукции с известни артисти, изкушена е и от театъра. Но все пак е крепко стъпила на земята

„ Когато имаш предпочитание да пораснеш, да постигнеш неща, толкоз гледаш към бъдещето, че забравяш какво се случва в този момент . А от време на време това е най-ценното. За мен триумфът не е най-важното “, показа Катрин в изявление за предаването „ Нощен Хоризонт “. 
„ Непоносимото тегло на големия гений “
Сериалът „ Де да беше през вчерашния ден “ прави Катрин известна в Испания, толкоз, че хората я разпознават по улиците

„ Хората ме разпознаваха и по гласа “, споделя тя с ангажимента, че това внимание по-скоро я тормози, в сравнение с да я възгордява.  

Обожавам да фотографирам, боготворя да се срещам с целия екип . За мен е значима връзката с целия екип. Всеки един е значим за мен. Мразя, когато има подчиненост. Случвало се е да работя с артисти, които не се държат по верен метод “. 

Събитие в кариерата на българката е включването ѝ в екипа на екшъна „ Непоносимото тегло на големия гений “. Там Катрин играе дружно с Никълъс Кейдж, Педро Паскал („ Игра на тронове “, „ Наркос “, „ Жената знамение 1984 “) , Нийл Патрик Харис („ Как се срещнах с майка ви “). 

„ Моята агентка в Лондон ми изпрати инфо за кастинга. Това беше през лятото на предходната година. Обикновено сестра ми ми оказва помощ за кастингите, когато ми би трябвало сътрудник. Но в тоя случай я нямаше. Изпратих клип, който записах самичък, даже не знаех какво тъкмо изпращам. Забравих за това, нямах и никакви упования. Докато снимах едно музикално видео, на което съм режисьор, ми се обади агентката ми и ми сподели, че ми дават роля . Това беше супер крепко. Ходихме в Будапеща за фотосите. Влюбих се в този град, в хората. Във кино лентата имаше доста екшън и беше забавно да виждам по какъв начин се снимат екшън сцените. Странно е и да си с такива огромни имена “. 

Да срещнеш Никълъс Кейдж

По думите на Катрин известният артист не е човек, с който можеш елементарно да споделяш :  

„ Държи се малко на отдалеченост. А и поради Covid-19 доста се пазеше. Много е чудноват, от време на време не знаеш дали е в роля, или е самият той. Подготвя функциите си по чудноват метод. Спазва прецизен режим “. 

На снимачната площадка тя се сближава повече с Педро Паскал. 

„ Много непретенциозен и земен. Има личен жанр. Много е занимателен. Кара те да се чувстваш непосредствен. Разпитва те... „ Недей да бързаш, има време за всичко, всичко идва, когато би трябвало. Не бързай, тъй като това ще ти попречи да се наслаждаваш на процеса “. Този съвет ми даде Педро Паскал “. 

 фотография: Личен списък
Детството и корените

Катрин отпътува за Испания с родителите си, когато е на 5 години. Първоначално животът на фамилията е бил на четири колела. 

„ Баща ми търсеше работа. Ходехме по парковете, преглеждахме Мадрид. Цял месец живеехме в колата, спускахме седалките и спяхме тримата в нея . С мен беше и огромната ми чанта с куклите ми Барби “. 

„ Постепенно Испания ми стана втори дом, само че България е доста вътре в мен “. Баба ѝ, която постоянно е наричала просто  Нина, е изиграла основна роля за изобретателното развиване на Катрин. 

„ Всички пиеси, които съм играла като дребна, са били в Испания. Мечтата ѝ беше да ме види на сцена. Миналата година играх в Националния спектакъл в Барселона и с майка ми си мислехме какъв брой щеше да се радва Нина да ме види. С нея слушахме доста класическа музика. Беше доста елегантна и специфична жена . Тя ми е дала възприятието за изкуството “. 

Интервюто с Катрин Ванкова можете да чуете в звуковия файл. 

 фотография: Личен списък
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР