Между правителството и президентството има конструктивна комуникация. Не можем да

...
Между правителството и президентството има конструктивна комуникация. Не можем да
Коментари Харесай

Румен Радев: Имаше зловещо плячкосване, кабинетът трябва да знае с кого си има работа

Между държавното управление и президентството има градивна връзка. Не можем да се надяваме институциите да решат тежките проблеми.Това съобщи президентът Румен Радев.

“След злокобното разграбване на страната обществото има потребност от следствие. Затова всяко намерено опълчване против корупцията получава поддръжка. Правителството би трябвало да е наясно с кого си има работа ”, стана ясно от думите на президента.

Всички се надяваме, че пълномащабна война в Украйна ще бъде избегната. Всеки ден има договаряния на най-високо политическо решение, няма военно решение на тази рецесия. Който си мисли, че тя ще бъде решена по боен път, бърка. Единственият път за намиране на стабилно решение е по договарянията и дипломацията.

Румен Радев приказва пред публицисти в Сунгурларе. Той посети града по случай неговия празник и честването на Трифон Зарезан.

„Най-големият риск за сигурността ни е да неглижираме проблемите на българските въоръжени сили, не можем да се сещаме за тях единствено от рецесия до рецесия и от катастрофа до злополука. Трябва да има непрестанно внимание на най-високо държавно равнище към тяхната боеспособност и тъкмо тези проблеми ще дискутираме и утре“, добави президентът.

Утре ще бъде свикано КСНС на тематика „ Рискове и закани за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими ограничения “.

Радев добави, че България е и суверенна страна, само че и предан съдружник и член на НАТО и това са двата водещи правилото, които дефинират позициите ни.

„България е част от напъните за деескалацията (б.р. на напрежението сред Украйна и Русия), само че и част от напъните за увеличаване на Източния фланг на НАТО. Вече стартира взаимната задача по надзор и защита на въздушното пространство на територията на България със съдружниците ни от Алианса, като рамкова страна. Във образуването на батальонна бойна група България е отворена към всички съдружници за присъединяване на техни контингенти, които да допринесат за допълнение на недостиг от качества в нашите сухопътни войски“, разясни президентът.

https://eurocom.bg/
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР