Между 5 и 8 ще са политическите формации, които ще

...
Между 5 и 8 ще са политическите формации, които ще
Коментари Харесай

Живко Георгиев: Възможно е правителство на малцинството


Между 5 и 8 ще са политическите обединения, които ще влязат в идващия парламент. Много мъчно ще се образува управническа коалиция. Това предвижда в изявление за БНР социологът Живко Георгиев.

Той не изключи и вероятността за държавно управление на малцинството. Но, съгласно него, малко доминира опцията да има държавно управление с необятна парламентарна поддръжка, все едно кои ще са в коалиция, и кои ще са единствено подкрепящи.

Има и друга възможност – 45-ото Народно заседание да не образува ръководство и да се стигне до предварителни избори.

Това, което можехме да следим по време на акцията, не обрисува еднопосочно това, което ще се случи на изборите, акцентира Георгиев. Според него няма безапелационно водачество на партийно ниво.

Голяма част от така наречен водачи, включително и в лидерските партии, са поизчерпани и амортизирани. Има поръчки за нови лица, само че те бяха подтиснати от събитията. Епидемичната обстановка ограничи изявите им. Медийният запас е по-скоро наличен за партиите на властта, а новите планове се оказаха значително изолирани от обществените медии, сподели още социологът.

Той уточни, че това е повода да не се случат съществени предизборни диспути сред политиците, които са значими за гласоподавателите.

Живко Георгиев предвижда изненади в резултатите от вота, в случай че изборната интензивност е над 3 милиона души. Според него към 50% ще е интензивността на 4 април.

Ще има едни 10-15%, които ще вземат в последния миг решение за кого да гласоподават, само че това не е вест, добави той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР