Между 25 и 50 мигранти дневно успяват да преминат границата

...
Между 25 и 50 мигранти дневно успяват да преминат границата
Коментари Харесай

Между 25 и 50 нелегални мигранти успяват да преминат границата ни дневно

Между 25 и 50 мигранти на ден съумяват да преминат границата незаконно. Това призна косвено шефът на Гранична полиция Росица Димитрова пред БиТиВи.

По думите ѝ сред 500 и 900 случаи дневно има опит да за прекосяване на незаконните мигранти у нас, като се пробват да преминат най-вече в региона на Малко Търново и Средец. Димитрова добави, че 95% са опитите на мигрантите, които Гранична полиция предотвратява да влязат у нас, като 5% от незаконните мигранти обаче влизат.

Според нея миграционният напън в цяла Европа е извънредно невиждан, като 80% е повишен по отношение на предходната година.

За да може Гранична полиция да отговори на натиска, са командировани спомагателни чиновници от Министерство на вътрешните работи и Министерство на защитата, уточни още Димитрова.

В последните дни картината се промени и ограниченията се вкарват поетапно. Оградата може да се прескача, в случай че някои реши да я прескача или в случай че няма наряд от наша страна. Оградата не е компрометирана до степен на нефункционалост
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР