Между 15 минути и 15 часа - това са закъсненията,

...
Между 15 минути и 15 часа - това са закъсненията,
Коментари Харесай

Защо влаковете у нас все закъсняват?

Между 15 минути и 15 часа - това са закъсненията, за които алармират постоянно пътуващи с БДЖ. И в случай че за едни всичко завършва с главоболия, то други закъсняват за работа или даже изпускат полети. От БДЖ признават, че амортизираните влакове са измежду аргументите за закъсненията.

" Бърз трен " и " забавяне " в едно изречение би звучало като анекдот, само че не и в България. Пътниците по гарите из цялата страна чуват сходно уведомление всекидневно.

" Закъснения дал Господ - по 40, по 60 минути, по 50 ", споделя Пламен.

Закъснението на влака за Юлия " коства " цялостен работен ден. Тръгнала от Истанбул през вчерашния ден в 8 вечерта по разписание.

" Бяхме два часа в Димитровград. Никой не ни изясни за какво стоим два часа на гарата в Димитровград, никой не ни сподели: " излезте, купете си вода, нещо, ще закъснеем ". Трябваше да сме в София, закъснявам за работа, сега е три часа и идваме в този момент. И по какъв начин да обясня на работа за какво закъснявам с пет часа и половина. Обясних и ми споделиха, че ми желаят публична записка от гарата за какво съм закъсняла ", изяснява Юлия Щерева.



От БДЖ изреждат аргументите за закъсненията на влакове: амортизирани влакове и поправки по инфраструктурата.

" Ремонти по главните линии се вършат. Това са линиите София- Пловдив, София- Горна Оряховица - Варна. Имаме много произшествия по прелези: ударите на коли на железопътните прелези. При последния случай влакът престоя 6 часа, до момента в който приключат следствени дейности ", сподели инж. Венцислав Славков - шеф на БДЖ " Пътнически транспорти ".

Все отново има и удовлетворени пасажери.

Радостина не може да каже същото. Вече е на отмора и се пробва да не помни кошмарната нощ на гарата в Стара Загора, където трябвало да се прекачи, само че поради забавяне на първия трен изпуснала втория.

" Влакът за Бургас трябваше да ни изчака към 3-4 минути. Оказа се, че грешката е на диспечер, който се намира в Пловдив. Вместо да тръгнем в 3 и половина през нощта за Бургас, ние трябваше да хванем трен в 9:30 на другия ден. На гарата нямаше тоалетна, тъй като гарата беше в ремонт, нямаше вода, нямаше храна, тъй като беше неделя. Кога ще станем една страна европейска с съвременен железопътен транспорт? ", споделя Радостина Пухтова.

Обновление ще има. Вече са изпратени запитвания към производителите.

" За произвеждане и доставка на преносим състав в най-кратки периоди ", изясни инж. Венцислав Славков - шеф на БДЖ " Пътнически транспорти ".

Подвижният състав, който ще бъде доставен по проекта за възобновяване чак през 2026 година покрива 50 % от потребностите на БДЖ.

По тематиката работеха: Милена Кирова, Давид Сукнаров, Иван Янев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР