Между 15 000 и 25 000 лева имуществена санкция грози

...
Между 15 000 и 25 000 лева имуществена санкция грози
Коментари Харесай

Глоба до 25 000 лева, ако няма български стоки на щанда

Между 15 000 и 25 000 лв. имуществена глоба грози комерсиалните вериги, в случай че не оферират наложително артикули на БГ производители. При наново нарушаване пък глобата става от 30 000 до 50 000 лв.. Това става допустимо с промени в закона за изключителното състояние, които бяха гласувани от правната комисия. По създание текстовете минаха през преходни и заключителни разпореждания на поправките в комерсиалния указател, за които комисията се бе събрала. По време на съвещанието обаче депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов направи устно предложение за ремонти и в изключителния закон. Те бяха утвърдени единомислещо с 21 гласа " за ", без нито един " въздържал се " или " срещу ".

По-рано денем пък Министерски съвет одобри разпореждане, с което се вкарва обвързване на комерсиалните обекти, представляващи вериги от магазини, да оферират българска продукция на локални (регионални) производители в обектите им. Самите артикули пък би трябвало да са и на специфични места и да са обозначени по подобаващ метод, от който да е видно, че продуктите са районно произвеждане.

Сега се записа, че за времето на изключителното състояние кабинетът може да ползва краткотрайни ограничения за отбрана на производството на храни, създадени у нас и ограничения за стартирането им на пазара във веригите от магазини. Уточнява са какво се има поради под комерсиална вериги - магазини за самообслужване за продажба на дребно на храни и нехранителни артикули, където търговията се прави от името и за сметка на едно лице в постройка, която съставлява сложен обект. Поставя се условието магазините да имат обекти в най-малко 3 административни области на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР