Междинни резултати от първия ден на проверките, осъществявани по метода

...
Междинни резултати от първия ден на проверките, осъществявани по метода
Коментари Харесай

Първи резултати от новата мащабната акция за спазване на правилата за движение по пътищата в София и Бургас

Междинни резултати от първия ден на инспекциите, реализирани по метода на широкообхватния надзор

Под управлението на Министерство на вътрешните работи на територията на цялата страна през вчерашния ден стартира огромна акция, ориентирана към спазването на Закона за придвижването по пътищата. Проверките се правят от представители на няколко институции по едно и също време - Министерство на вътрешните работи, АПИ, ИААА, ДАБДП, Агенция „ Митници “ и Национална агенция за приходите.

В първите часове на инспекциите по метода на широкообхватния надзор на автомагистрала „ Тракия “, в региона на км 00+500 в посока София, са инспектирани общо 119 моторни транспортни средства и 144 водачи и пасажери.

За установени нарушавания са формирани общо 39 фиша, като най-вече са за пасажери, непоставили предпазен колан. Констатирани са и редица други нарушавания - нередовни документи, придвижване на МПС без включени светлини, съществуване на техническа нередовност, липса на наложителния годишен механически обзор, неспазване на пътната маркировка, потребление на мобилно устройство по време на шофиране, затъмнени предни и странични стъкла на автомобила и други.

Установени са и три влекача, чието натоварване на оптималната позволена маса е превишено надлежно с 3650 кг, 2200 кг и 5050 кг.

В хода на масираните инспекции на територията на Бургас са тествани 45 леки и товарни автомобила и 58 водачи и пасажери. За нарушавания на Закона за придвижването по пътищата са формирани 20 санкции по фиш – за неизползване на защитен колан от пасажери, за неносене на нужните документи (свидетелство за ръководство, надзорен ваучър и удостоверение за регистрация на ръководеното моторно транспортно средство), както и един акт. Връчени са и 26 електронни фиша.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР