Механизмът, по който ще бъдат компенсирани пенсионерите, получили през януари

...
Механизмът, по който ще бъдат компенсирани пенсионерите, получили през януари
Коментари Харесай

Обясниха как ще бъдат компенсирани пенсионерите за ниските п...

Механизмът, по който ще бъдат обезщетени пенсионерите, получили през януари по-малко пари спрямо декември, ще бъде явен до няколко дни. Това съобщи в Троян ръководителят на парламентарната комисия по труда и обществената политика Искрен Арабаджиев, предава БГНЕС и БНР. Той уточни, че ръководещата коалиция си е сложила за цел доникъде на годината да бъде изработен повсеместен разбор на пенсионната система:

Да забележим какви недостатъци има системата и по какъв метод ще вървим отсега нататък. Тъй като упованията на пенсионерите са юни месец тези 60 лв. също да бъдат включени към пенсията им, а да не продължаваме с добавките.

Да бъде тестван методът, по-който Национален осигурителен институт пресмята пенсиите, упорства ръководителят на парламентарната комисия по бюджет и финанси Любомир Каримански: " До края на юни песнионерите да са спокойни, че ще получат пенсии, не по-ниски от декември 2021 година ".
Свързани вести Всеки втори пенсионер с по-малко пари през януари След хаоса с преизчислените пенсии: Добавка за всеки ощетен, вижте какъв брой ще е Национален осигурителен институт коментира по какъв начин са преизчислени пенсиите СНИМКА
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР