Мегазвездата на българския футбол и легенда на Барселона Христо Стоичков

...
Мегазвездата на българския футбол и легенда на Барселона Христо Стоичков
Коментари Харесай

Стоичков: Да биеш хората в Каталуния е голям срам

Мегазвездата на българския футбол и легенда на Барселона Христо Стоичков се застъпи за правото на хората в Каталуня да изберат сами бъдещето си - в Испания или като независима страна.

Камата разяснява в тв ефир случилото се по време на непризнатия от испанската страна референдум за самостоятелност на 3 октомври и осъди остро политическите и полицейските дейности, дирижирани от държавното управление в Мадрид.

" Хората от Каталуня отидоха да гласоподават. Без значение дали референдумът ще бъде законен, или не, те имаха право да гласоподават. Няма опрощение това, че беше заповядано да бъдат бити хората, мъже, дами, деца, баби.

Европейската общественост би трябвало да работи с твърда ръка на това, което се случи ", съобщи носителят на " Златната топка " и изиска оставката на вицепремиера Сорая Саенс де Сантамария, която съгласно него имала франкистки възгледи.

" Нейният дядо е бил франкист, татко ѝ е бил франкист, тя също е франкистка. Децата ѝ са франкисти. Тази заповядва това, което всички би трябвало да вършим в Испания. Моля Ви, подайте си оставката. Нямате право да заповядвате хората да бъдат бити. В какъв свят живеем в Испания? Това е огромен позор ", сподели още Стоичков, като показваше пред камерата портрет на виновната съгласно него за насилието в Каталуня.

Stoichkov también apoya a la democracia #3Oct pic.twitter.com/8y2xKLpd3J
— Álex Sánchez (@lexsm13) October 3, 2017
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР