Мегамилиардерът Илон Мъск плати 44 милиарда долара, за да свали

...
Мегамилиардерът Илон Мъск плати 44 милиарда долара, за да свали
Коментари Харесай

Илон Мъск, Twitter и либералната цензура

Мегамилиардерът Илон Мъск заплати 44 милиарда $, с цел да смъкна маската на днешния американски хайлайф и дефинитивно да го разкрие като зложелател на свободното слово и институционален инструмент за ритуалното преобразяване на цензурата в най-нова и най-важна " демократична полезност ".
Достатъчно бе ексцентричният бизнесмен и най-богат човек на планетата да разгласи, че купува обществената мрежа Twitter с концепцията да възвърне свободното изложение и политическата индиферентност на платформата. Нищо повече. Мъск не е десен реакционер, клерикален фашист, коренен евангелист или криптофашист. За Бога, този човек прави електрически коли и желае да прати хора на Марс. Илон е футуристична фигура отвън и оттатък комфортния агитационен модел на модерната медийна мъгла.

Ала той се разграничава от останалите мултимилиардери и като единствения в действителност свръх, но свърхбогат и авторитетен човек, който намерено се застъпва за свободата на словото и оповестява, че има проблем с политическите пристрастия и потискането на информация в огромните обществени мрежи, трансформирали се в съществени канали за връзка за човечеството.

Мъск е преобладаващ софтуерен, финансов, а към този момент и културно-медиен мегабос, само че в това време е новобранец в света на прогресивните бизнесмени, шефове и притежатели. Той е в открит спор с прогресивисти като Бил Гейтс и Джеф Безос, а неговото зрелищно завладяване на Twitter отключи епическа суматоха по високите етажи на Западната цивилизация.

Повечето авторитетни корпоративни медии синхронизирано дефинираха дейностите на Илон като " опасност за демокрацията " и по този начин се издадоха, че към този момент считат цензурата за демократична полезност. " Ню Йорк Таймс " написа по какъв начин Twitter под ръководството Мъск ще стане ужасно място “. " Вашингтон поуст ", благосъстоятелност на втория най-богат човек на планетата Джеф Безос - пусна публикация със заглавие: " Пет аргументи, заради които договорката на Мъск за Twitter към момента може да пропадне ".

Най-притеснителните сигнали предстоящо пристигнаха от все по-авторитарната и в това време несъответстваща администрация на Джо Байдън. От Белия дом оповестиха основаването на специфичен държавен ръб за битка с дезинформацията към департамента за вътрешна сигурност. С други думи Съединени американски щати преди малко публично си направи Министерство на истината. Дни откакто най-богатият и авторитетен критик на властта купи обществена мрежа, превърната преди този момент в пропагандно крило на режима.

Ключови фигури от ръководещата Демократическа партия се включиха в синхронизираната акция за дискредитиране на Илон Мъск. Май тяхната примитивна суматоха и закани за " опасност за демокрацията " в действителност крие терзание, че пазаруването на Twitter е " опасност за Демократите " и техния надзор върху обществените мрежи. Точно преди значимите междинни избори за Конгреса през ноември тази година. Скорошно изследване сподели, че над 90% от чиновниците в огромните софтуерни компании подаряват предизборно на Демократите. Идеологическият и партиен дисбаланс в Съединени американски щати е пагубен.

А Twitter беше основен инструмент в президентската акция през 2020-а и като в разказ на Джордж Оруел блокира достъпа до публикации за преносимия компютър на Хънтър Байдън, съдържащи доказана и вярна информация за евентуална корупция и търговия с въздействие, включваща съвсем цялата фамилия Байдън, в това число сегашният президент Джо.

Тогава медиите, службите за сигурност и Демократическата партия излъгаха, че разкритията за преносимия компютър на Хънтър за " съветска дезинформация ". Днес, след извоюваните благодарение на тази неистина и цензурата в Twitter избори, те насилствено признават, че преносимият компютър е действителен, само че вършат всичко по силите си да маскират и манипулират разкритията за меко казано съмнителни бизнес маневри на Хънтър в Украйна и Китай.

Илон Мъск към този момент уточни по какъв начин тъкмо тази цензура е била " необикновено неприемлива ". Явно това е изиграло роля за решението му да купи Twitter. Както и систематичното заглушаване и запрещение на безчет авторитетни гласове, оказали се неуместни за режима.

Вече няма подозрение, че най-богатият човек в Съединени американски щати е в открита осведомителна война с останалата част от елита, в това число сегашната власт. Те ще създадат всичко допустимо, с цел да осуетят проектите му за по-неутрална и свободна платформа. Очаквайте всевъзможни форми на регулаторен и медиен бойкот, на заплашване, оклеветяване и принуда. Вече започнаха държавни инспекции на бизнесите на Мъск и заваляха закани той да бъде привикан в Конгреса, с цел да го разпитат какво счита да прави с Twitter.

Режимът е ранен и рисков, подготвен е да хапе и да плюе отрова. Нека се надяваме, че роденият в Претория бизнесмен, инженер, откривател, промишлен дизайнер, вложител, мега магнат и интернет дебелоглав Илон Мъск ще се оправи с прииждащия прилив на пропагандата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР