Мегалитният комплекс Скумсале е един от най-големите по площ на

...
Мегалитният комплекс Скумсале е един от най-големите по площ на
Коментари Харесай

Енергийно светилище край Стрелча, може да е било дом на тайнствените пеласги

Мегалитният комплекс Скумсале е един от най-големите по повърхност на територията на България. Характеризира се с голям брой разнородни скални обекти с паметно предопределение. От необикновен интерес е конфигурацията от мегалити в северната му част, където на огромна поляна, заобиколена от всички страни с високи скали са ситуирани тронове, улеи, жертвеници и други скално-изсечени детайли и конфигурации.
Според издателя на окултна литература Мария Арабаджиева, Скумсале е структура от специфични уреди от камъни, които повтарят едно към едно Дървото на живота в Кабала. И все едно е употребено за образование на Големите аркани.Опашки от заболели и сакати се вият пред лечителен извор, сляпо момиче прогледнаОпашки от заболели и сакати се вият пред лечителен извор в град Пещера.
Той се намира в църквата „ Света П…Feb 17 2019vijti.com

Големите аркани са наименувани на 11-те сефирота в Дървото на живота и въплъщават сферата, върху която желаете да медитирате или да издигнете във вашия Аз. Това е място с извънредно мощна сила, най-вероятно то е било основано от предшествениците на траките, пеласгите, споделя Мария Арабаджиева, която е направила своите заключения въз основата на проучването на голям брой старинни книги, разкриващи историята на човечеството. Подобни места има в Пирин, Рила, Странджа и Родопите.
Пеласгите са имали руническа книжовност, имаме подобен надпис край Ситово, написа pzdnes.com.

Съществува проучване от 2009 година на френски учени и те изследвайки албанците, стигат до извода, че те не са илирийци, а най-чисти наследници на античните пеласги.
Пеласгите са палеобалкански племена, най-старите поданици на Южните Балкани, които съгласно древногръцките създатели са народът, обитавал и териториите на Древна Гърция преди елините. Пеласгите се загатват за първи път в „ Илиада “, където са показани като съдружници на Троя, изброени сред тракийски племена. Херодот и Тукидид описват, че през 5 век пр.н.е. към момента има пеласгийско говорещи анклави измежду елинското население. Херодот споделя мнението си, че елините са заели от пеласгите множеството от боговете си, и дава образец за почитането на итифалическия Хермес.

Мегалитният комплекс Скумсале е сложен монумент, ситуиран над Стрелча на билото на водоразделен хълм, насочен в посока север-юг, с надолнище в южна посока и с внушителни размери – дължина 1300 m и ширина 600 m. Светилището е формирано от няколко поредни, изолирани скални групи (мегалитни масиви и скали), които се издигат и преобладават околния терен. Всяка мегалитна група е „ приобщена “ и обвързвана в археологически обект по друг метод с миналата чрез скални арки, скално-изсечени тронове (престоли), скални платформи, мегалитни уреди с яйцевидна форма и други Концентрация на скално-изсечени и вторично завършени детайли в скалите е впечатляваща.

Северната част на светилището е завършена към поляна с повърхност към 25 декара. Около мегалитната групировка, която се намира от северната страна на рида са ситуирани по-малки обединения от мегалити. Тя е заобиколен е от трап във формата на полумесец, който е с неестествен генезис. В източната част на масива господства скален „ престол “, насочен на североизток, а на върха му се следи загладена изкуствено скална площадка насочена на юг.
Учените допускат, че мегалитните светилища от местностите Скумсале, Качулата и Кулата, както и към момента неразучените светилища Исара, Турчинов камък и Студен бунар край град Стрелча са тясно свързани. Според доцент Алексей Гоцев обектите са събрани на извънредно дребна повърхност със огромна централизация. Той допуска, че скалните формирания имат нещо общо с небесни феномени, по тази причина с екипа му са привлекли към изследванията археоастронома доктор Алексей Стоев. Интересен факт е да вземем за пример, че в местността Качулата обектите са по този начин проведени, че навръх 22 юни – деня на лятното слънцестоене, през един от процепите да се вижда изгревът на слънцето.  Чували ли сте за скришен тунел, който прекосява България? Мистерията е разбуленаДоц. Ангел Калинов дълги години оглавява катедрата по генетика към ВСИ – Пловдив.
След като се пенс…Jan 15 2019vijti.com

Инфо: БЛИЦ

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР