Медиците препоръчват започване на физическа активност в края на първия

...
Медиците препоръчват започване на физическа активност в края на първия
Коментари Харесай

Защо тренировките са полезни за бременните

Медиците предлагат започване на физическа интензивност в края на първия и началото на втория триместър. Съвсем първите седмици тялото има потребност да се приспособява към новия " режим ", токсикозата минава, рискът от импровизиран аборт също. Оптималното време за започване на физическа интензивност е сред 9 и 12 гестационна седмица до 38-39 седмица.
Всички гинеколози не разрешават интензивните тренировки, доста от които изключват бягането. Интензивността на тренировката се дефинира от пулса: той би трябвало да бъде в границите на 60-70% от оптималната стойност.
Може ли да тичаме по време на бременност?
Лекарите не предлагат тичане за множеството бременни дами, изключително в случай че те не са упражнявали джогинг преди бременността. Изключение вършат тренираните спортисти без противопоказания.
 Кои 4 зодии ще схванат, че ги чака БЕБЕ през април Кои 4 зодии ще схванат, че ги чака БЕБЕ през април
Децата са най-прекрасното нещо на света. Разбираме същинското значение на думите „ Обичам те ” едвам тогава, когато те се появ...
За професионалните спортисти въпросът за продължение на бягането по време на бременност се преглежда самостоятелно. На здрави дами с безпроблемна бременност, които упражняват постоянно, може да се позволи муден, къс джогинг. В техния случай отводът от нормалния метод на живот може да утежни физическото и психическото положение. Подходящ за тичане е интервалът от края на 1-ви до началото на 3-ия триместър.
За начинаещи и дами, надалеч от спорта, бягането е неразрешено през цялата бременност. Организъм, който не е приспособен към напрежението, може да се травмира по време на бременност. Започвайки от 1-ви триместър, бременните дами интензивно освобождават хормона релаксин, който е нужен за имплантирането на ембриона в матката. Релаксинът покачва еластичността на връзките и подвижността на ставите. Това затруднява поддържането на равновесие и усилва риска от рухване и пострадване. Шокови импулси и разтърсвания по време на бягане носят спомагателна доза стрес върху тазовото дъно и ставите. Мускулите бързо се уморяват, имат оток. Натоварването на сърцето и кръвоносните съдове се усилва.
Всяка физическа интензивност, изключително тичане, е позволена единствено след консултация с доктор. Самообучението може да докара до необратими последствия.
Как да спортувате вярно по време на бременност
Физическата интензивност на  бременната жена ще предотврати подуването на крайниците, болките в гърба и кръста, ще усъвършенства настроението.
 Специалист: Ваксините против COVID-19 не вредят на бременните дами Специалист: Ваксините против COVID-19 не вредят на бременните дами
Изследваният демонстрират, че имунизациите против COVID-19 не вредят на бременните дами. Не всяка родилка с ковид се постанова да бъде лекув...
Следвайте избран режим на подготовка. На бременните дами би трябвало да се позволяват единствено леки къси тренировки. Започнете с постоянни 10-минутни трениривка, като по малко свиквате с товара. Преди подготовка, не забравяйте да се загреете, след - разходка и възстановете дишането. Без внезапни придвижвания или скачане.
Създайте безвредна среда. За подготовка изберете равна повърхнина, тренирайте денем. Парк или стадион ще свърши работа. Дейностите навън би трябвало да се организират при топло време, без жега или мраз, без превалявания или мощен вятър.
Тренирайте в комфортно облекло. Облечете се със спортно облекло с необятна форма, която не пречи на придвижването ви.
Тренирайте единствено когато се чувствате добре. Следете пулса си: той би трябвало да е под  60-70% от оптималната стойност. Ако има аларми, спрете да спортувате и потърсете доктор.
Пийте вода, преди да почувствате жадност. Поддържайте салдото на вода и сол по време на спорт, с цел да останете хидратирани. Погрижете се за опцията да посетите тоалетната по време на вашата подготовка.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР